Marinella Himari

MARINELLA “NELLA” HIMARI

Kymmenkunta dokumentoitua reissuvuotta, kymmenittäin käytyjä maita, satojatuhansia kilometrejä sekä melkoinen kotikirjasto mahtavia ja surkuhupaisiakin seikkailuja.

Olen Pohjois-Savon havumetsistä Italian kautta helsinkiläistynyt kalanainen ja kulkuri, joka matkustaa mieluiten maailman luontokohteiden ja tulisten katukeittiöiden perässä. Myös Eino Leinolla, inkiväärillä, majakoilla, syksyllä sekä kauniilla varustekuvilla on erityinen paikka sydämessäni.

Kirjoittaminen ja kuvaaminen ovat veressä, samoin pilke silmäkulmassa ja utelias luonne. Reppu ei paljoa paina eikä askel, joka yleensä vie kohti maailman luontokohteita sekä kotimaan kansallispuistoja. Rantatörmiä, joilta pääsee nakkelemaan veteen viehettä tai perhoa. Sammalmatolle, jolle painaa teltan suojassa päivän päätteeksi päänsä enemmän kuin mielellään.

Kaukokaipuun lisäksi kirjoitan retki- ja vaellustarinoitani myös Retkipaikka.fi-sivustolle sekä Latu & Polku -lehteen. Suomen juhlavuoden toimin unelmahommissani Työ ja elinkeinoministeriön Lomahaaste-kampanjassa sekä Suomen Luonnonpäivien lähettiläänä, minkä puolesta – Suomen luonnon ensimmäisenä liputuspäivänä 26.8.2017 – on odotettavissa jotain mukavaa #suomiretki-tempaukseni tiimoilta.

Kaiken kotimaanmatkailun ohella toteutan Matkailun Encyclopediaa ulkoministeriön Matkustusturvallisuus.fi-sivustolle, minkä ensimmäinen osa julkaistaan kesäkuussa.

Saat minut parhaiten kiinni lähettämällä sähköpostia: marinella.himari [at] gmail.com. Kuullaan!


#SUOMIRETKI

Yli 83 000 jaettua #suomiretki-kuvaa

10 vuoden reissaamisen jälkeen eräänä aurinkoisena kesäiltana – kalalla ollessamme – isäni kysyi, miksen koskaan kirjoita kotimaan matkailusta tai meidän kesämökistämme. En osannut vastata, ja asia jäi vaivaamaan minua. Luonto, retkeily ja kalastus ovat olleet aina lähellä sydäntäni, mutta jostain syystä en mieltänyt niitä reppureissulla Aasiaan alkaneen matkablogin sisällöiksi.

Isäni innoittamana perustin keväällä 2014 #suomiretki-tempauksen, jonka kautta haastoin ystävät ja kollegat jakamaan kuvia ja tarinoitaan kotimaan kohteista. Pian tempaus kuitenkin levisi, ja nykyisellään kuvia on jaettu pelkästään Instagramiin jo yli 83 000 kappaletta. Voittoa tavoittelemattoman kampanjan on tarkoitus innostaa, kannustaa ja esitellä Suomen upeita luontokohteita kaikkien iloksi ja eduksi.

Tule sinäkin mukaan tekemään kampanjaa ja jaa omat luonto- ja retkikuvasi tunnistellaa #suomiretki!