Muistan sen päivän kuin eilisen, kun nousin junaan Kuopiosta. Sinä jäit asemalle ja minä itkin ikävääni edessä olevan plyyssipenkin selkämykseen. Pyyhin nenän paperiin ja hihanpieleen, varmaan siihen VR:n verhoilukankaaseenkin.

Maisemat vilisivät ohi, jos niitä nyt kunnolla näkikään niiden turvonneiden silmäluomien takaa. Pieksämäen kohdalla rintaranka kuitenkin rauhoittui. Hengitys kulki pikkuhiljaa normaalisti. Ahdisti, pelotti ja jännitti, ja iso osa minusta olisi halunnut vain jäädä Suomeen.

Panikoin aina ennen alkavaa matkaa – teen sitä edelleen, joskin maltillisemmissa määrin.

Koskaan en kuitenkaan ole sen takia jättänyt lähtemättä.


Italia


Jos totta puhutaan, minusta matkustamisessa parasta on itse matkustaminen. Se hetki, kun juna liikahtaa raiteillaan, tai kun bussi kaartaa vastaantulevaa neulansilmää, kun laiva lipuu kaukana kaikesta, lentokone nousee pilvien yläpuolelle. Kaikki se aika, kun ei vielä olla perillä.

Rakastan junia kaikista matkantekovälineistä eniten: valitsen aina ikkunapaikan, sitten painan otsani vasten lasia. Maisemat juoksevat kilpaa ajatusteni kanssa – ajatusten, jotka siihen maisemasinfonian sekamelskaan totuttuaan rauhoittuvat paikoilleen.

Juna kiirehtii aikatauluaan, minulla ei ole kiire minnekään.


Italia

Italia


En muista, vietinkö Hämeenlinnassa päivän vai kaksi, mutta muistan hyvin sen tunteen, kun nousin vanhan paloaseman edestä bussin kyytiin. Kuljettajan yläpuolella luki Helsinki, määränpäänä lentokenttä. Vielä silloin en tiennyt, että tuosta Italian keväästä alkaisi elämänmittainen matka, joka jatkuu tänäkin päivänä.

Ainoa ero tuohon tyttöön siihen aikaan on kaikki.


Italia

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center