Edellisen postaukseen oli tullut kivoja kommentteja majoitukseen liittyen. Kuten yksikin totesi, on yksityismajoitus Kroatiassa, ja etenkin Makarskassa, hyvinkin tavanomaista: kadunvarret ovat täynnä Apartamento/Camere/Rooms-kylttejä ja kylttejä kädessään pitäviä sisäänheittäjiä.

Toisin sanoen, voit hyvin ottaa Kroatiaan pelkät lennot ja napata majoituksen kadun varresta. Meillä oli vaihtoehtoina ostaa matka joko määrittelemättömällä majoituksella tai sitten kokonaan ilman huushollia. Eroa hinnassa oli vajaa satanen, joten napattiin edullinen yllätysmajoitus kernaasti etukäteen – onhan sitä tullut nukuttua aiemmin niin lentokentillä, juna-asemalla, bambumajassa kuin vanhassa matkatoimistossakin.

Makarska Riviera sijoittuu upean Biokovo-vuoriston ja turkoosin Adrianmeren väliin, hevosenkenkämäiseen lahdelmaan. Vaikka alue kuuluu Split-Dalmatian lääniin, emme nähneet yhden ainoaa pilkullista koiraa. Aurinko sen sijaan helli viitenä päivänä seitsemästä, vesi oli lämmintä ja kirkasta. Snorklailu oli upeaa, vaikkei maasto tarjonnutkaan sateenkaarenvärisiä koralleja tai kaloja – maisemat muistuttivat noin muutenkin enemmän Scandeja vanhoine vuoristoineen ja havupuineen. Sitä tuli muuten jokunen tunti vaan istuttua ja tuijoteltua jylhää vuoristoa, sillä maisemat olivat aivan käsittämättömän upeat.

Joko saa lähteä takaisin?


Kroatia10

Kroatia5

Kroatia7

Auringon paahtama Makarska

Kroatia27

Auringon paahtama Makarska

Auringon paahtama Makarska

Auringon paahtama Makarska

6.-8.3.2020, ROVANIEMI

Luovan kirjoittamisen kurssi

Lue lisää

Tee tunnelmallisia kuvia Lightroom Presettien avulla

Tutustu

Privacy Preference Center