Autolla Saksaan ja Euroopan road tripille

Autolla Saksaan: Keskiviikko, 28. toukokuuta.

”Terveisiä Finnlinesin matkustajarahtilaivan kyydistä! Sijaintimme on tällä hetkellä jossain päin Itämerta, ja matkaa hansakaupunkina tunnettuun Saksan Travemündeen on jäljellä vielä yli 20 tunnin verran. Kun pääsen julkaisemaan tämän kirjoituksen, olemme jo lastanneet itsemme maihin ja ajaneet Hampuriin, jossa pysähdymme reissun ensimmäisen maissa vietettävän yön ajaksi. Tai sitten olemme jo jatkaneet matkaamme autobaanaa pitkin Halleen, jossa majailemme pari päivää vaihto-opiskeluaikaisten ystävieni, saksalais-italialaisen pariskunnan Nadinen ja Massimon luona. Kuitenkin vahvin veikkaukseni on, että olemme julkaisuhetkellä jo onnellisesti kotona, 1 222 merimailia taittaneina.

Tarvitseeko erikseen mainita, että Puolan pomputtavan potkurilennon jälkeen olen todella onnellinen, että tämä seikkailu toteutetaan pelkästään maa- ja meriteitse.

 

Autolla Saksaan | Finnlines

 

Autolla Saksaan: Matka Helsingin Vuosaaresta meren yli Pohjois-Saksan Travemündeen toteutettiin yhteistyössä Finnlinesin kanssa. Tällä lähes tuhannen kilometrin pituisella, rauhallisella ja ruuhkattomalla merimatkalla aikaa on enemmän kuin käytettäväksi. Onneksi televisiosta voi katsella Erätulia, Kalassa-ohjelmaa tai kielikylpeä uutisissa. Baarista voi lainata lautapelejä, sauna on lämmin aamusta iltaan. Maisemia pääsee ihailemaan Sun Deskiltä sekä laivan katolla sijaitsevalta helikopterin laskeutumisalueelta, joka jo itsessään on vaikuttava näky.

Myös Panulla on kyseinen matka plakkarissa, joten terveisiä vaan koko perheelle, täällä on aivan omanlaisensa tunnelma!

Ja mikä parasta, ilmapiiri on seesteinen ja kirjoittamiselle otollinen: ennen kuin turpea buffetillallinen sekä tuopit olutta veivät voimat ja tutkapari vaipui untenmaille valkoisten vällyjen välissä, ehdin tallentaa tämän kirjoituksen ensimmäiset kappaleet.”

 

Autolla Saksaan | Finnlines

Autolla Saksaan | Finnlines

Autolla Saksaan | Finnlines

 

Illan pimetessä tähystin innokkaana majakoita kannella 9 sijaitsevan hyttimme ikkunasta. Ja kyllä, horisontissa välkehti!

 

Autolla Saksaan | Finnlines

Autolla Saksaan | Finnlines

 

Autolla Saksaan: Torstai, 29. toukokuuta

”En liene koskaan nukkunut merellä yhtä hyvin kuin viime yönä, aluksen keinahdellessa rauhallisesti eteenpäin kohti määränpäätämme. Huoneemme on todella tilava, siisti ja kunnolla ilmastoitu. Aivan toista maata, kuin C-kansien pikkuhytit, jotka yleensä valikoituvat meren yli taitettavien budjettireissujemme yösijoiksi.

Aamupalalle emme nousseet tyynyn ollessa liian mukava, mutta brunssi oli mainio. Etenkin, mitä tulee jälkiruoaksi tarjoiltuun marja- ja Sacher-kakkuun. Ja kuten kunnon brunssiin kuuluu kilistelimme lasilliset kuohuvaa samalla, kun ihailimme horisontissa lipuvia rahtaajia matkalla kuka minnekin.

Iltapäiväviideltä Navigare-baarissa hauska mies tarjoilee virvokkeita huokeaan hintaan. Kuten jo aiemmin totesin, tekemistä joutuu keksimään itse, mutta ainakaan matkabloggaajaa se ei haittaa: sormenpäät hyppivät näppäimistöllä samalla, kun lasit kilisevät kilpaa baaritiskin takana. Naperoille on varattu pieni leikkitila sekä pelikonsolit, Sailors Shop palvelee muutamana tuntina päivässä. Kenelläkään ei ole kiire mihinkään, ja laivamatkan voikin ottaa aika itselleen ja reissutovereilleen.

Tunnelma on viihtyisä; on leppoista, ja hiljainen puheensorina täyttää käytävät. Nukkumaankin saa mennä rauhassa, sillä oluen myynti loppuu puoleen yöhön. Pidän tästä, sillä olen muutenkin aina ensimmäisenä peiton alla.

Kohta ollaan perillä.”

 

Autolla Saksaan | Finnlines

 

Autolla Saksaan: Sunnuntai, 1. heinäkuuta

”En tiedä mitä tapahtui, mutta molempien kellot näyttivät eri aikaa: omani oli takertunut Saksaan, Matiaksen tiuku juoksi kaksi tuntia edellä. Paniikki – runsaalta aamupalalta ei sovi myöhästyä! Nykäisimme nopeasti vaatteet ylle ja säntäsimme buffalle vain tajutaksemme, että kello oli vasta vähän yli aamuseitsemän. Maittavien unien jälkeen järki ei siis juuri juossut – jalat kylläkin. Mutta mitäpä tuosta, saimme enemmän aikaa istua aamiaispöydässä ja katsella yhtä maailman kauneimmista merimaisemista, kotimaan saaristoa.

Luotojen pilkuttama meri oli tyyni, kahvi kuumaa ja matkaseurani vielä sen verran unelias, että olisi tehnyt mieli rutistaa mies hereille.

Paluumatka kului paljon nopeammin, kuin matka Helsingistä Travemündeen: meillä oli koko päivä aikaa kierrellä Lyypekissä ja Travemündessä, jossa vierailimme myös Saksan vanhimmassa majakassa. Tuliaisostokset muodostuivat kesäjuomista ja kukista, joita kävin ostamassa parvekkeellemme paikallisesta Plantagenista. Oranssinpunertava ruusupensas, leimuava ja tuuhea neilikkaryöpäs sekä kolme upean oranssia Kukonharjaa maksoivat kaikki yhteensä vaivaiset 17 €. Voi kun Suomessakin olisi yhtä edullista!

Laivaan pääsimme iltayhdentoista aikaan, päät painoimme tyynyyn futismatsin jälkeen ja satamasta liikahdimme aamuneljältä. Matka kotiin taittui lungisti, sillä päivä kului lähinnä syömiseen, hytin mukavassa sängyssä loikoiluun ja näiden lauseiden kirjoittamiseen.

Tämä seikkailu on ollut ikimuistoinen. Kiitos Finnlinesille, joka omalta osaltaan mahdollisti toteutuneet unelmamme.

Ja kotimatka, se on aina muodissa. Taitan sen koska tahansa mieluummin laivalla kuin lentäen.”

 

Autolla Saksaan | Finnlines

 

Autolla Saksaan Finnlinesin kyydissä

Finnlines kuljettaa automatkustajia Saksaan ympäri vuoden. Tutustu yrityksen sivuilla Saksan matkakohteisiin ja teemareitteihinreitti- ja hintatietoihin sekä Vinkkejä automatkaa varten -artikkeliin. Finnlines löytyy myös Facebookista.

Artikkeli ja laivamatka toteutettiin yhteistyössä Finnlinesin kanssa. Tutkapari kiittää kovasti ja suosittelee matkustajarahtilaivan leppoista kyytiä kaikille autolla Saksaan halajaville reissaajille.

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center