“Travel changes you. As you move through this life and this world you change things slightly, you leave marks behind, however small. And in return, life – and travel – leaves marks on you. Most of the time, those marks – on your body or on your heart – are beautiful. Often, though, they hurt.”

~ Anthony Bourdain

Milano1

Minulla on monta julkaisematonta tarinaa kerrottavana. Yksi niistä on pidempi kuin muut, ja – kuten useimmat tarinat – se on päättymätön. Tarinassa on loppu – kuten niillä tapaa olla – mutta se tarina jatkaa matkaansa lopunkin ohi – aivan, kuten hyvät tarinat tekevät. Kolmen vuoden aikana olen saanut tänne kourallisen sekalaisia postauksia, jotka olen ennemmin piilottanut kuin pitänyt julki. Kuusi vuotta siihen kului, mutta äiti sanoi kerran joka seitsemännen olevan se onnellisin. Oli tai ei, aika on tehnyt tehtävänsä, jotta voin viimein nostaa toisen kotimaani tulevien blogipostausten aiheisiin. Kuten aiemmin olen kertonut kasvatti matka minusta sen onnellisen tytön, joka olen tänä päivänä; jos Erasmus-vaihto oli matka Italiaan, oli se myös matka sisimpään. Hyvällä tavalla.

Keväällä on minulle erityinen merkitys; minulle kevät on Italia – aina vuodesta 2008 eteenpäin. Elämäni seikkailu alkoi 8. helmikuuta, ja tähän aikaan kuusi vuotta sitten istuin Corso Baccarini 8:ssa sijaitsevassa asunnossamme, maistelin alakerran kiinalaispuodista hankkimaani puolentoista euron punaviiniä ja paistoin pannulla mozzarella-punasipulileipäsiä. Mustapippurilla höystettynä. Puusäleistä ikkunaa emme vielä pitäneet auki, sillä illat olivat vasta lämpenemässä.

Maanantaina olisin voinut vannoa kulkevani kevättä Italiassa. Ilma oli kuiva, asfaltti oli sulanut esiin jään alta, jossain joku leipoi jotain erityistä – sellaista makeaa, Italialle ominaista, tiedättehän. Kaikki tietävät, miltä Italia tuoksuu! Steissin rappusissa ohitseni käveli mies, tönäisi vahingossa ja pyysi ”scusi scusi”. Hän hymyili. Minä hymyilin enemmän. Tutto a posto! Miten sattuikaan, mutta niin pitikin tapahtua. Minä en ole unohtanut Italiaa, eikä Italia ole unohtanut minua. Tapaamme muistella toisiamme etenkin keväisin.


Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center