Etelä-Suomen kansallispuistot

Etelä-Suomen kansallispuistot suojelevat upeaa saloluontoa, tuuheita ikimetsiä, laajoja suoalueita ja vehreitä niittyjä.

Etelä-Suomen kansallispuistot ovat upeita koko perheen retkikohteita, joista löytyy nähtävää ja koettavaa myös sooloretkeilijöille ja pariskunnille. Joko tunnet nämä Etelä-Suomen kansallispuistot, ja kuinka monessa olet vieraillut?

Nuuksion kansallispuisto

Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueilla sijaitseva Nuuksion kansallispuisto on eittämättä suosituin ja tunnetuin Etelä-Suomen kansallispuisto.

Sipoonkorven kansallispuisto

Helsingin lähialueen toinen kansallispuisto, Sipoonkorpi, tarjoaa tuuheita kuusimetsiä ja puiden siimeksessä puikkelehtiviä neulaspolkuja, laajoja peltomaisemia ja komeita avokallioita.

Teijon kansallispuisto

Vain kahden tunnin päässä Helsingistä sijaitsevan Teijon kansallispuisto tunnetaan upean luonnon lisäksi historiallisista ruukkikylistä ja käsityöläisperinteestä. Salon alueella sijaitsevat Matildan, Teijon ja Kirjakkalan ruukkikylät kannattaa ehdottomasti lisätä omalle retkikohdelistalle kansallispuistosta löytyvien lehtojen, kauniiden kalliomaisemien ja lähdesoiden lisäksi.

Saaristomeren kansallispuisto

Paraisten ja Kemiönsaaren kunnissa Varsinais-Suomessa sijaitseva Saaristomeren kansallispuisto ihastuttaa meriluonnollaan ja pienillä saaristokylillään. Tähän merelliseen Etelä-Suomen kansallispuistoon lukeutuu yli 2 000 saarta ja luotoa, joiden luonto vaihtelee niityistä hakamaihin, kukkeisiin ketoihin ja nummiin. Saaristomeren alueella elää myös harvinainen itämerennorppa.

Torronsuon kansallispuisto

Tiesitkö, että Torronsuon kansallispuistosta löytyy Suomen syvin suo?