[dropcap]K[/dropcap]atson hyvin harvoin televisiota, en juurikaan seuraa sarjoja – paitsi Avaraa luontoa ja BBC:n miljoonabudjetin suurnopeuskameroilla taltioituja luontodokkareita. David Attenburough, ehkä maailman tunnetuin ääni ja luonnontieteiden popularisoija, on mun sankari. Planet Earth ja Life yhdet maailman hienoimmista dokumentaarisista tv-sarjoista. Ja näiden kaikkien summana meikäläisen nippelitieto sillä tasolla, että: leppäkertut harrastavat ryhmäseksiä, jättiläsikilpikonnat voivat vaeltaa päivän ilman päätä, etanat ovat kuuroja, hämähäkillä on 48 polvea, tietyt fisut voivat kärsiä unettomuudesta, jääkarhut ovat vasenkätisiä ja kengurut eivät voi kävellä takaperin. Tai hypätä, jos niiden hännän painaa maahan. Eläköön dokumentti!

Docventures ja Kaukokaipuu matkablogi

12 alustusta maailmasta. 12 teemaan liittyvää dokumenttielokuvaa.
12 syventävää, aktivoivaa ja mielenkiintoista keskustelua.
Isäntinä Riku Rantala ja Tunna Milonoff.

Notta terve. Jotain tällaista on odotettu, eikä kukaan muu olisi tuonut sitä yhtä uskottavasti esille kuin Madventuresin tutkapari,
joka saa tytön kuin tytön näyttämään Hangon keksiltä. Tai Mamolan kuulta, mitä näitä nyt on.

#goodtimes

Docventures ja Kaukokaipuu matkablogi

[dropcap]M[/dropcap]utta asiaan! Tämän torstain globaalin Instagram Travel Thursday -tempauksen postaus Kaukokaipuussa käsittelee Docventuresin järjestämää salaista ennakkonäytöstä, jossa vietettiin Matiaksen kanssa messevä ilta eilen keskiviikkona. Päästiin naattimaan teasereita tulevista jaksoista ja juttelemaan ja haastamaan jätkiä kysymyksillä. Livestreamin ansiosta myös katsojat pystyivät osallistumaan keskusteluun, sosiaalisen median laulaessa oodia #Docventures-häshtägille.

Sen verta kingiä settiä ja keskutelua on siis luvassa, että suosittelen viettämään seuraavat yksitoista keskiviikkoa tiiviisti ruudun edessä, tasavallan aikaan aina 22:05. Ja somettamaan, tägäämään, häshtägäämään, jakamaan, kommentoimaan, tykkäämään – ennen kaikkea nauttimaan ja avaamaan silmiä. Sillä kyllähän te tiedätte: “Discovery consists not only in seeking new lands but in seeing with new eyes.”

“Tiedosta sinänsä ei ole pulaa, mutta ajasta on. Luovimme aistit lamauttavassa, postmodernin jälkeisessä tietotsunamissa ja yritämme kalastaa valmiiksi jäsenneltyä, faktoiltaan pitävää, lähdekriittistä, pähkinänkuoreen pakattua ja ennen kaikkea olennaista tietoa internetin informaatiomeren syövereistä.

Docventures on yksi vastaus nykymedian kuluttajan valintaongelmaan – ja siihen, mitä jokaisen tulisi tietää: 12 alustusta maailmasta, 12 teemaan liittyvää dokumenttielokuvaa ja 12 syventävää, aktivoivaa ja mielenkiintoista keskustelua.” Yle.fi. Docventures – mitä jokaisen tulisi tietää maailmasta? 2013.

Docventures ja Kaukokaipuu matkablogi

Docventures-dokumenttisarja 28.8. alkaen TV2:lla, Yle Puheessa ja Yle Areenassa.
Illan jakso ja elokuva pohjustetaan Yle Puhe -kanavalla klo 13-14
Twitter: @Docventures #docventures | facebook.com/Docventures

Kaukokaipuu Instagramissa: @nellahelsinki

kuva (10)

 

“Dokumentti on tiedon majakka”
~ Riku & Tunna ~

 

[separator]

Ja nyt on sinun vuorosi! Tästä päivästä eteenpäin seuraavan viikon aika, ensi torstaihin saakka, voit kirjoittaa oman ”Instagram ja matkailu” -aiheisen postauksen ja linkata sen kenen tahansa meistä järjestäjistä (Destination Unknown, Running With With Horses tai meikän Kaukokaipuu)sivun alareunassa olevaan Linky-widgettiin. Tähän widgettiin kerätään siis kaikki ko. viikon blogipostaukset. Ei muuta, kuin omat kuvat ja tarinat jakoon!

Ohjeet bloggaajille: 1. Käy lisäämässä linkki omaan Instagram-tiliisi Destination Unknown-blogin sivuilla. 2. Kirjoita uusi blogi-postaus liittyen aiheeseen ”Instagram ja matkailu”. 3. Mainitse postauksessa ainakin yksi järjestäjistä (Destination Unknown/Running With Wild Horses/Kaukokaipuu), ja linkitä hänen sivuilleen. 4. Käy lisäämässä linkki ”Instagram ja matkailu” – aiheiseen postaukseesi yhdellä järjestäjien sivuista (sama linkki löytyy meidän kaikkien kolmen blogipostauksesta). 5. Käytä #IGTravelThursday tunnistetta sosiaalisessa mediassa (Instagram, Twitter, Facebook) 6. Share the love! Tutustu muiden osallistujien kirjoituksiin, kommentoi, jaa ja nauti.

‘); // ]]>

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center