Kuten Lena edellisessä postauksessaan kirjoitti, Instagram on hakukone.
Eikä mikä tahansa hakukone vaan erittäin kelpo matkahakukone!travelita2

[dropcap]M[/dropcap]iten en saanut puettua tätä sanoiksi aiemmin? Teenhän päivittäin töitä hakukoneiden ja hakukoneoptimoitujen tekstien kanssa. Kiitos siis Lena tästä virkistävästä ja kerrassaan mainiosta ajatuksesta, se juuri kirvoitti ajatuksen tämän torstain postaukselle. Eikä muuten ihme, että torstaiset Instagram Travel Thursday -postaukset kasvattavat koko ajan suosiotaan: Kiitos, että olette lähteneet mukaan yhteiseen tempaukseen viikko viikon perään. Te olette tehneet torstaista koko viikon mielenkiintoisimman postauspäivän, johon tottakai me kaikki haluamme osallistua.

Vertaan Instagramin selaamista nykyisin jopa matkalehden lukemiseen (sillä 90% seurattavistani on matkailijoita tai matkabloggaajia) ja se on asia, missä en halua hoppuilla. En halua lukea juttua sieltä ja toista täältä, haluan selata ja lukea kaiken kerralla. Pysähtyminen ja paikallaan oleminen, kiinnittyipä mieleni sitten Instagramin matkakuviin tai uusimpaan Mondoon tai Matkaopas-lehteen, on arjen luksusta: palvelus itselle ja omalle mielelle hektisen työpäivän jälkeen, inspiraatiotuokio ennen tietokoneen käynnistämistä ja oman matkablogin editorin avaamista.

Vaikka tarkistan Instagramin kuvafeedin yleensä vain kaksi kertaa päivässä, aamuin ja illoin, ja olen piilottanut notifikaatiot näytöltä kokonaan, otan kuvia lähes koko ajan. Yleensä ne kovin tavalliset ja silti päivän parhaat hetket taltioituvatkin helpommin omenapuhelimeen kuin järkkäriin, jota en – vaikka tahtoisin – jaksa koko ajan kantaa olalla. Laukussa Canon kuitenkin kulkee mukana lähes joka päivä.

travelita

[dropcap]K[/dropcap]uten jo ehkä olette Pinterestistä huomanneet, luonnossa retkeily ja vaeltaminen innostavat kovasti, kiitos huikeiden työkavereiden ja heidän kertomustensa. Noin muutenkin kaipaan kaupunkilomailun oheen jotain vastapainoa, ja olenkin kovin mielissäni tulevan Pohjois-Kyproksen pressireissun lyhyestä haikkausretkestä. Retkeilystä, 900 markan vaelluskengistäni sekä Pirunportista ja Kuikkapäästä eli vuoden 2001 Lapin vaelluksesta on tulossa juttua jo ensi viikolla. Tuossa postauksessa nähtävät fotot ovat muuten pokkarifilmikuvia, varsinaisia arkiston aarteita.

Löysin viimeisimmän Instagram-ihastukseni Travelitan puhtaasti #igtravelthursday-hashtagin ja yhteisen tempauksemme ansiosta. Nämä aivan mielettömät kuvat Toblerone-vuorenakin tunnetusta Matterhornista ovat vaikuttaneet vahvasti ensi vuoden reissusuunnitelmiimme. Painiskelimme siis Matiaksen kanssa alkuun Toblerone-vuoren ja sittemmin samasta vuoristoaiheesta inspiroituneena Albanian Alppien haikkausreittien välillä.

Vinkkejä ja inspiraatiota olen etsinyt sellaisilla hashtageilla, kuten #tobleronemountain sekä #matterhorn, mutta #albanianalps tuotti vielä harmittavan vähän hakutuloksia, samoin #brarimountain. #Theth antoi jopa muutamia relevantteja kuvia. Tämä tarkoittaa siis ainoastaan sitä, että lähdemme tuottamaan kuvamateriaalia Albanian Alpeista ensi kesänä.

Travelita: I love your photos so much I wanted to share them with all my readers. And I let them know you’re my newest and deepest IG-crush. Cheers!

[separator]

Kuva tahansa voi osallistua! Kirjoita blogipostaus, jonka aiheena on “Instagram ja matkailu”. Muista mainita postauksessasi vähintään yksi meistä järjestäjistä (Destination Unknown, Running With Wild Horses tai allekirjoittanut) ja lisää blogipostauksesi url tämän ohjeen alta löytyvään Linky-kokoelmaan. Voit osallistua tempaukseen aina seuraavaan viikon torstaihin saakka, jolloin Linky-widget päivittyy uusilla postauksilla. Postaukset jäävät kuitenkin elämään meidän järjestäjien blogeihin, joten niistä on iloa vielä pitkään. Bloggaajien ohjeet löytyvät myös kootusti Sadun blogista: Norjassa tukikohtaansa pitävä hurjapää toimii Instagram Travel Thursdayn virallisena vetäjänä Suomessa, Veeran ja minun edustaessa co-hostaajina.

Mikäli et kirjoita blogia, voit osallistua tempaukseen Instagramissa jakamalla kuvasi #IGTravelThursday-hashtagilla. Instagram on älypuhelimella toimiva maksuton kuvapäiväkirja, jonka voi pian ladata myös Windows-puhelimiin. Löydät meidät järjestäjät nimimerkkien: @nellahelsinki, @veerabianca sekä @todestinationunknow takaa.

‘); // ]]>

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center