CLADOPHORA GLOMERATA; ahdinparta / CERATOPHYLLUM DEMERSUM; karvalehti
MYRIOPHYLLUM SPICATUM; tähkä-ärviä / ABRAMIS BRAMA; lahna

Instagram Travel Thursday: Kluuvilahden fossiilit

Olen pohtinut paljon, mikä Helsingissä niin viehättää ja löytänyt siihen teorian jos toisenkin. Yksi syy lienee se, että mitä enemmän vietän aikaa ulkona ja poissa koneelta sekä sosiaalisen median feedeistä, sitä enemmän alan kiinnittämään huomiota ympärillä oleviin asioihin – myös niihin pienimpiin ja tavanomaisiin. Voin myös varmuudella sanoa pohtineeni jo aiemmin Aleksanterinkadun kuparinauhojen tarkoitusta, mutta niiden perimmäinen ajatus on aina jäänyt selvittämättä. Vaan nyt viimein oli niidenkin vuoro.

PHALARIS ARUNDINACEA; ruokohelpi  / GAMMARUS ZADDACHI; lahtikatka / ASELLUS AQUATICUS; vesisiira / MACOMA BALTHICA; liejusimpukka / STIZOSTEDION LUCIOPERCA; kuha / ZANNICHELLIA PALUSTRIS; merihaura / ELECTRA CRUSTULENTA; levärupi

Instagram Travel Thursday: Kluuvilahden fossiilit

Helsingin Kaupunginkirjaston sivuilla kerrotaan, että kuparinauha on muisto ajasta, jolloin Kluuvi oli vielä merenpohjaa. Merenpohjaa! Patinaiseen ja katua viistosti kulkevaan tekstiviivaan on kaiverrettu ruovikkoisen merenlahden eliöiden latinankielisiä nimiä, yhden kaloilla valetun kaivonkannenkin ikuistin samalta matkalta. Kuivatetun merenlahden merellinen muisto on siis säilytetty Tuula Närhisen Kluuvilahden fossiilit -taideteokseen, joka kertoo alueen historiaa kadun tallaajille. Minulle ja meille.

Ajatella, että 1800-luvun alussa tässä sijaitsi Kluuvinlahden rantaviiva.

Instagram Travel Thursday: Kluuvilahden fossiilit

Instagram Travel Thursday on nimensä mukaisesti joka torstai vietettävä sosiaalisen median tempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Mikäli haluat osallistua blogipostauksella, lue ohjeet Sadun blogista. Mikäli haluat osallistua jakamalla kuvia Instagramissa ja/tai Twitterissä, tägää vain matkailuaiheiset kuvasti hashtagilla #IGTravelThursday, ja selaa muiden kuvia, tykkää, jaa ja inspiroidu! Löydät meidät, tempauksen viralliset vetäjät Instagramista nimimerkkien @todestinationunknown@veerabianca sekä @nellahelsinki takaa.

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center