Mikä sopisikaan Docventuresin lanseeraamaan Lihattomaan lokakuuhun paremmin, kuin fisupainotteinen ruokapostaus taannoiselta Portugalin reissulta. Maa meni heittämällä omien suosikkikohteiden listalle upeine ja jylhine kallioineen, hienohiekkaisine rantoineen, majakoineen ja vanhoine kaupunkeineen, mutta ruokakulttuuri ei täällä kukoista – niitä kalalautasia lukuun ottamatta.

Syötiin ehkä keskinkertaisinta ruokaa ikinä, vaikka toki löydettiin yksi Shake Shackin vertainen hampurilaismesta ja juotiin aivan loistavaa ja edullista valkoviiniä, oluesta puhumattakaan. Ja vaikka típico portuguese oli mainostettu minulle jo etukäteen melko tylsänä, kukaan ei ollut kehunut kuvissakin esiintyviä Lagosin kalalautasia! Ne olivat kerrassaan mainioita.


Instagram Travel Thursday: Kalasafkaa Portugalissa


Koko reissun parhaaksi ravintolaksi ampaisi heittämällä Lagosin vanhassa kaupungissa sijaitseva Restaurante S. Gonçalo, jonka annoksia ovat suurin osa tämänkin postauksen kuvista.

Eksoottisin ja samalla yksi  maittavimmista kokemuksista lienee keskimmäisen rivin oikeanpuolimmainen annos, jossa oli käytetty banaania. Matias tilasi sen kahteen otteeseen, ihan kuten meikä tuon Golden Breamin – annoksen, joka löytyy kaikista kolmesta yläpuolella olevasta kuvasta.


Instagram Travel Thursday: Kalasafkaa Portugalissa


Kalan kyytipojaksi passasi ihanan edullinen ja viileä valkoviini tai kylmä Super Bock, jota ikävöin jo nyt. Alkupalaksi sen sijaan maittoi keskimmäisen kuvan hummericocktail, välipalaksi noin ylipäätään koko  maalle ominaiset suolaiset piiraat ja leivokset, joihin hullaannuin ensi puraisulla.


kalasafkat-Portugali

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center