InstagramTravelThursday-Söderskär-1

Koska kotimaanmatkailu, majakat sekä sosiaalinen media ovat lähellä sydäntä, Kaukokaipuu tarjoilee tämän torstain kombona Instagram-kuvia Tallholmenista sekä Suomenlahdella Porvoon ulkosaaristosta, noin 15 meripeninkulman päässä stadista sijaitsevasta Söderskäristä sekä sen 150 vuotiasta majakasta. Omistettakoot postaus etenkin Marialle sekä Lauralle, ja noin muutenkin kaikille majakkarakkautta poteville hupsuille.

InstagramTravelThursday-Söderskär-3

Muuten – muistanette taannoisen postauksen Nykistä, Williamsburgin parhaista kirpputoreista? Tämä keltanen sailoritakki löytyi Beacon’s Closetista parillakymmenellä dollarilla.

InstagramTravelThursday-Söderskär-2

Riemulla ei siis ollut rajaa, kun lähdettiin ystävien kanssa – ystävien veneellä – lauantairetkelle Helsingin saaristoon, jonka seikkailut olivat minulle ensikertaisia. Ja ensiluokkaisia. Sipoonselän takana sijaitseva ja puusaunastaan tunnettu kallioinen Tallholmenin saari oli reittimme ensimmäinen etappi, ja kalliolla grillailujen jälkeen matka jatkui kohti majakkasaarta.

Kädet alkoivat hiota, sydän hakkasi ensin kovaa ja jätti sitten lyönnin välistä, taisin purra huuleenkin. Siinä oireita majakkahullulle, lienevät tuttuja aika monelle lukijallekin? Ymmärsin, että siellä ruudun takana ymmärretään näiden yksinäisten kaunokaisten päälle (jonka vuoksi Söderskärin majakasta on tulossa vielä kokonaan oma postauksensa).

InstagramTravelThursday-Söderskär-5

Majakka näkyvissä!

InstagramTravelThursday-Söderskär-4

Kaksi luotoa yhdistyvät toisiinsa kiikkuvalla sillalla, jonka ylittäminen kieltämättä vähän jännitti.

InstagramTravelThursday-Söderskär-6

Kymmenen yksikön hintaan tukee majakkasaaren toimintaa ja pääsee kiipeämään ylös maisemia ihailemaan.

Keskimmäisessä kuvassa ylempänä iso ja lempeä majakan sydän, alhaalla majakanvartijan käytössä olleita vanhoja myrskylyhtyjä.

InstagramTravelThursday-Söderskär-7

Kahvitupa Södessä voi nauttia kupin kuumaa, tai vaihtoehtoisesti ottaa omat mukaan omat pullat ja termarit, kuten meidän köörimme tekikin. Majakassa voi myös yöpyä, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa.

InstagramTravelThursday-Söderskär-8

Ja tottakai kauniin loppukesän kunniaksi vielä muutama komea kuva auringonlaskusta, joka taisi olla yksi kesän kauneimmista.

InstagramTravelThursday-Söderskär-9

Ja nyt on sinun vuorosi! Tästä päivästä eteenpäin seuraavan viikon aika, ensi torstaihin saakka, voit kirjoittaa oman ”Instagram ja matkailu” -aiheisen postauksen ja linkata sen kenen tahansa meistä järjestäjistä (Destination Unknown, Running With With Horses tai meikän Kaukokaipuu)sivun alareunassa olevaan Linky-widgettiin. Tähän widgettiin kerätään siis kaikki ko. viikon blogipostaukset. Ei muuta, kuin omat kuvat ja tarinat jakoon!

Ohjeet bloggaajille: 1. Käy lisäämässä linkki omaan Instagram-tiliisi Destination Unknown-blogin sivuilla. 2. Kirjoita uusi blogi-postaus liittyen aiheeseen ”Instagram ja matkailu”. 3. Mainitse postauksessa ainakin yksi järjestäjistä (Destination Unknown/Running With Wild Horses/Kaukokaipuu), ja linkitä hänen sivuilleen. 4. Käy lisäämässä linkki ”Instagram ja matkailu” – aiheiseen postaukseesi yhdellä järjestäjien sivuista (sama linkki löytyy meidän kaikkien kolmen blogipostauksesta). 5. Käytä #IGTravelThursday tunnistetta sosiaalisessa mediassa (Instagram, Twitter, Facebook) 6. Share the love! Tutustu muiden osallistujien kirjoituksiin, kommentoi, jaa ja nauti.

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center