Muuttorumban, Pinterest-fiilistelyjen ja New York -postausten sekaan mahtuu aina yksi
Instagram Travel Thursday – kuten taas tänään.

Kaivelin vanhan HTC:n muistikortilta viimevuotisia Instagram-kuvia Kroatiasta. Mainittakoot jo nyt, että Kaukokaipuun ensi torstain Instagram Travel Thursday -postauksen teema tulee olemaan aika mahtava, nämä jäbät nimittäin. Komistuksista kuitenkin juttua vasta ensi viikolla, sillä nyt siirrytään Kroatiassa vatsakumpumme täyttäneisiin ja annoksiltaan erittäin turpeisiin Morska platat -kalalautasiin.

Skimbaco Lifestylen aloittaman Instagram Travel Thursday -tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Kuka tahansa voi lähteä mukaan tempaukseen! Haasteeseen osallistuvat bloggaajat linkittävät uuden Instagram-aiheisen matkailupostauksensa aina torstaisin järjestäjien sivuilla olevaan linkkikokoelmaan.  Jos sinulla ei ole omaa blogia, sosiaalisessa mediassa mukaan voi lähteä myös lisäämällä #IGTravelThursday-tunnisteen  matkailuaiheisiin kuviinsa.

Kaukokaipuu on saanut kunnian toimia yhtenä tempauksen virallisista järjestäjistä Suomessa, yhdessä Running With Wild Horses -blogin Veeran kanssa. Projektin vetovastuu on Skimbacossakin vaikuttavalla Destination Unknown -blogin Sadulla. Big up, tytöt!

Läntisen Jugoslavian keittiöt

Rakastan kalaa, kalastan, osaan perata saaliini itse ja loimuttaakin sen nuotiolla. Ei siis liene yllätys, että Makarska Rivieran rantabulevardilla sijaitsevat kalaravintolat houkuttelivat syömään monta kertaa päivässä. Oluen kaveriksi passasi erinomaisesti lautasellinen paikallisia rapeaksi paistettuja muikkuja tai mustekalan renkaita. Ai morjens oli hyvää!

Ja jos Kroatiassa naatittiin lähes pelkästään seafoodia, tarjoili Bosnia-Hertsegovinan Mostar aivan uskomatonta ruokaa, aivan uskomattoman huokeaan hintaan. Kämmenenkokoiset, sienikastikkeeseen dippailtavat Peksimenit toivat mieleen öljyssä kiehautetut italialaiset leipäset tai New Yorkin Popeye’sin bisquitit. Japrak-kaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja ranskankerman kanssa toimivat erinomaisesti, Pljeskavica eli ohut nuijittu pihvi oli sen sijaan melkoisen basic, mutta silti kokeilun arvoinen perinneruoka. Hedelmäistä Sarajevsko-olutta olen hehkuttanut jo niin moneen kertaan, että tiedätte sen olevan yksi maailman parhaista.

InstagramTravelThursday-Kroatia3

Detaljeja luonnosta, tuliaisista ja ajokartasta, kuvakulmia turkoosista Adrianmerestä.

InstagramTravelThursday-Kroatia1

Jylhissä maisemissa upea Biokovo-vuoristo.

InstagramTravelThursday-Kroatia2

Yksi kauneimmista auringonlaskuista, parhaat rantasortsit ja reissukenkinä toimineet Sanükit sekä yksi peilikuvablondi.

InstagramTravelThursday-Kroatia4

Ja nyt on sinun vuorosi! Tästä päivästä eteenpäin seuraavan viikon aika, ensi torstaihin saakka, voit kirjoittaa oman ”Instagram ja matkailu” -aiheisen postauksen ja linkata sen kenen tahansa meistä järjestäjistä (Destination Unknown, Running With With Horses tai meikän Kaukokaipuu) sivun alareunassa olevaan Linky-widgettiin. Tähän widgettiin kerätään siis kaikki ko. viikon blogipostaukset. Ei muuta, kuin omat kuvat ja tarinat jakoon!

Ohjeet bloggaajille: 1. Käy lisäämässä linkki omaan Instagram-tiliisi Destination Unknown-blogin sivuilla. 2. Kirjoita uusi blogi-postaus liittyen aiheeseen ”Instagram ja matkailu”. 3. Mainitse postauksessa ainakin yksi järjestäjistä (Destination Unknown/Running With Wild Horses/Kaukokaipuu), ja linkitä hänen sivuilleen. 4. Käy lisäämässä linkki ”Instagram ja matkailu” – aiheiseen postaukseesi yhdellä järjestäjien sivuista (sama linkki löytyy meidän kaikkien kolmen blogipostauksesta). 5. Käytä #IGTravelThursday tunnistetta sosiaalisessa mediassa (Instagram, Twitter, Facebook) 6. Share the love! Tutustu muiden osallistujien kirjoituksiin, kommentoi, jaa ja nauti.

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center