Ensimmäinen Instagram Travel Thursday -postaukseni käsitteli taannoisen Amerikan reissun suosikkikuvia, toisessa ihasteltiin kotimaan auringonlaskuja. Tällä kertaa tutustutaan helmikuiseen laskettelureissuun Sveitsin Alpeille Laaxiin, Flimsiin ja Faleraan. Tsekkaa myös kahden muun järjestäjäkaunokaisen eli Destination Unknown -blogin Sadun sekä Running With Wild Horses -blogin Veeran sivut, unohtamatta tietenkään kaikkien muiden tempaukseen osallistuneiden bloggaajien tekstejä. Löydät ne kootusti Sadun tämän päiväisestä Instagram Travel Thursday -postauksesta, sillä allekirjoittanut sekä Veera taistelevat edelleen Linky-koodien kanssa. Pian, pian!

Mukaan viikonmittaiselle snoukakreissulle pakattiin tuttu ydinporukka ja jokaiselle omat välineet. Olen nimittäin kerran tehnyt sen virheen, että lähdin reissuun ilman lumilautaa. Vannon, ettei se tule toistumaan. Mutta – koska tapaan kaivaa huonoistakin asioista esiin ne hyvät puolet, sain mahdollisuuden kokeilla oman Ride DH:n lisäksi Burtonin, Nitron ja Gnun lautoja, joista etenkin jälkimmäinen jäi mieleeni potentiaalisena vaihtoehtona, kun uuden laudan hankinta tulee ajankohtaiseksi. Kahden muun kanssa laskeminen tuntui siltä, että olisin ollut kymmenen vuotta tauolla koko lajista. Toisaalta: hiihtokeskusten lainakamat ovat yleensä aika loppuun ajettuja ja Gnut lähtivätkin testiin paikalliselta Broken Bones -snoukkaputiikilta, jonka omistajapariskunta oli aivan mielettömän ihana.

Ensimmäisellä kerralla reissattiin poikien kanssa Lapissa, toinen yhteisreissu kohdistui Puolan Zakopaneen ja Slovakian Jasnaan – ensi vuoden laskuriehaa on kaavailtu Itävallan puuterilumille. Japanikin kävi tuossa pressireissun voimin mielessä, mutta se siirrettiin suosiolla parempaan ajankohtaan.

InstagramTravelThursday-Laax2

Sesonkiaikana ylimääräisestä lumilautapussista ei tarvinnut maksaa pennin pyörylää, mikä oli tietenkin iloinen yllätys omalle reissubudjetille – Sveitsi kun ei kohteena ole sieltä halvimmasta päästä. Matka taittui yhden vaihtolennon sekä juna- ja bussikombon voimin kohti lumista paratiisia, jonka pisin rinne oli hulppeat 18km pitkä. Kannattaa hankkia etukäteen Swiss Transfer Ticket, jolla matkustaminen on julkisissa edullisempaa. Taksimatka kun olisi noussut satoihin euroihin ja viimeinen suora bussiyhteys Laaxiin ehti lähteä ennen koneemme laskeutumista.

Tiesittekö muuten, että Alpit ovat Euroopan nuorimpia vuoristoja? Ikää niille on kertynyt “vaivaiset” 55 miljoonaa vuotta. Näissä kuvissa ihastellaankin sitten tuota iältään nuorta, mutta kooltaan Euroopan suurinta ja korkeinta vuoristoa Vorab Gletscherin huipulta, 3018 metristä. Mitäs tuumaatte näkymästä? Meikä oli taivaan rajalla. Taivaan. Kirjaimellisesti. Katsokaa nyt näitä maisemia, meinasin tirauttaa tuolla kyyneleen. Enkä osaa sanoa kauanko vain istuttiin paikallamme ja tuijotettiin joka puolella aukeavaa vuoristomaisemaa. Näistä henkeäsalpaavista maisemista olen muuten kirjoittanut aiemminkin.

InstagramTravelThusday_Laax1

Huipun tavoitti ikuisuuden kestävän ankkurihissimatkan jälkeen, joka pisti reidet ja pohkeet aivan injuun, siitä viimeisten kymmenten metrien haikkaamisesta puhumattakaan. Mutta voi pojat kyllä maistuivat maisemat ja jääkylmä Weissbier rykimisen päätteeksi.

InstagramTravelThursday-Laax6

Laaxin huipulta pääsi laskemaan suoraan esimerkiksi Flimsin alppikylään, josta taas pääsi bussilla takaisin omille huudeille. Tuo nimenomainen pätkä osoittautui myös yhdeksi omista suosikeista, leveän rinteen kulkiessa pitkän matkaa läpi upean havumetsän. Vuoristomaisemien ja näyttävien tykkypuiden lisäksi silmä lepäsi myös pienten alppikylien suloisissa rakennuksissa ja niiden upeissa puisissa yksityiskohdissa.

InstagramTravelThusday_Laax3

Vai mitä tuumaatte pitsiverhoista, vihreistä ja turkooseista ikkunoista? Ilmoitin työpaikalle, että ensimmäinen etäduunipaikka
pistetään pystyyn tänne heti ensi talvesta alkaen.

InstagramTravelThusday_Laax4

Majoituspaikkana toimi megabileistään tunnettu legendaarinen Riders Palace, jonka industriaali olemus miellytti etenkin reissuporukan ainoaa mimmiä eli meikää. Majoituttiin koko poppoo samaan pieneen huoneeseen kolmen kerrossängyn voimin, ja uneliaimmat herätettiin aamuisin ties millä keinoin. Naapurista löytyi aivan huikea aikuisten hoplop Freestyle Academy, jonka trampoliineissa ja foampiteissä sain elämäni parhaan alavatsatreenin. Hyvä, että jengi pystyi kävelemään saati laskemaan seuraavana päivänä. Koko porukka suosittelee!

InstagramTravelThursday-Laax5

Afterskiit otettiin haltuun irtoviiksien voimin: Oi jos olisitte nähneet, miten pienen alppimajan juhlijat innostuivat ja vaihtelivat suveriinisti tarroja keskenään, ylähuulelta toiselle – säkkipillijodlauksen raikuessa taustalla. Meininki oli aivan mieletön monojen kopistessa pöydillä ja tuoppien läikkyessä niin oman porukan kuin ventovieraiden kanssa kilistellessä. Sanotaanko rehellisesti, että yhdet elämäni parhaista kekkereistä.

InstagramTravelThursday-Laax7

Töihinkin oli nasta palata, kun pojat olivat askarrelleet maailmanmatkalaiselle tällaisen yllätyksen.
Summa summarum: mulla on ympärilläni maailman parhaita ystäviä.

IMG_1737

 

Ja nyt on sinun vuorosi! Tästä päivästä eteenpäin seuraavan viikon aika, ensi torstaihin saakka, voit kirjoittaa oman “Instagram ja matkailu” -aiheisen postauksen ja linkata sen kenen tahansa meistä järjestäjistä (Destination Unknown, Running With With Horses tai meikän Kaukokaipuu) sivun alareunassa olevaan Linky-widgettiin. Tähän widgettiin kerätään siis kaikki ko. viikon blogipostaukset. Ei muuta, kuin omat reissuinstagramkuvat jakoon!

Ohjeet bloggaajille: 1. Käy lisäämässä linkki omaan Instagram-tiliisi Destination Unknown-blogin sivuilla. 2. Kirjoita uusi blogi-postaus liittyen aiheeseen ”Instagram ja matkailu”. 3. Mainitse postauksessa ainakin yksi järjestäjistä (Destination Unknown/Running With Wild Horses/Kaukokaipuu), ja linkitä hänen sivuilleen. 4. Käy lisäämässä linkki ”Instagram ja matkailu” – aiheiseen postaukseesi yhdellä järjestäjien sivuista (sama linkki löytyy meidän kaikkien kolmen blogipostauksesta). 5. Käytä #IGTravelThursday tunnistetta sosiaalisessa mediassa (Instagram, Twitter, Facebook) 6. Share the love! Tutustu muiden osallistujien kirjoituksiin, kommentoi, jaa ja nauti.

 

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center