0

Islanti – Matkaopas Islantiin

Matkavinkit Islantiin

Matkavinkit maailman kauneimpaan luontokohteeseen

Islanti, tuo tulen ja jään sekä Jules Vernen ja villapaitojen maa, lumosi skeptisimmänkin luontoomatkailijan – minut. Kuultuani kohteesta pelkkää ylistystä yritin kerrankin olla asettamatta matkakohteelle minkäänlaisia odotuksia. Onnistuin ja hävisin – Islanti oli vieläkin upeampi, kuin minulle oltiin kehuskeltu.

Tämän oppaan avulla haluan jakaa omakohtaiset vinkkini siitä, mistä löytyvät Islannin kauneimmat kuvauskohteet, jakaa tulevien reissusuunnitelmienne tueksi meidän reilun viikon mittaisen Islannin road tripimme budjettilaskelman  sekä mitä muuta kannattaa ottaa huomioon omaa reissuaan suunnitellessa.

Kuvia ja tarinoita on vielä jaettavaksi vaikka millä mitalla. Työn alla olevia artikkeleja ovat muun muassa Jökulsárlónin jäätikkö & Diamond Beach, Borgarfjordur Eystrin hyljeranta, Dettifossin vesiputous, Volcano lake & Myvatnin laguuniuimala sekä Hvitserkurin korallihirviö, majoitusvinkit ja maan parhaat kala-annokset, noin muutamia mainitakseni.

Kauneimmat päiväretkikohteet

Islanti on kiistatta jokaisen retkeilijän ja luontokuvaajan unelmakohde. Mielipuolisen kauniita ja kuvauksellisia kohteita löytyy ihan jo pääteiden varsilta sekä lyhyiden haikkien päästä. Läpi saarenkin voi vaeltaa – toivottavasti minäkin vielä joskus!

Kymmenen päivän mittainen road tripimme kulki ympäri saaren vastapäivään. Ensimmäisen matkapäivämme aikana tutustuimme Stafnesvitin oranssiin majakkaan sekä maan korkeimmaksi tituleerattuun Glymurin vesiputoukseen, jonka päiväpatikka on takuulla yksi hauskimmista koskaan kulkemistani vaellusreiteistä joenylityksineen ja kiipeämisineen aivan järjettömässä rankkasateessa. Painelimme Tommy’s Burgerin kautta nukkumaan, jotta jaksaisimme hyvin seuraavan päivän, johon mahtui vaikka ja mitä: Seljalandfossin kaiken kasteleva vesiputous, Dyshólaeyn Etelämannersta tähystävä majakka sekä kivisilta, Vík ja Renisfjaran mustat rannat sekä paikoilleen kivettynyt aromammutti.

Oma suosikkikohteeni oli ehdottomasi mielettömän upea Fjaðrárgljúfurin kanjoni sekä Diamond Beach, josta kirjoitan seuraavaksi. 

Majoituksineen, ruokineen, kaikkineen

Mitä maksaa Islannin road trip?