Jos voisin, tahtoisin olla majakanvartija ja kalastaa silakkaa, sytyttää iltaisin
kynttilöitä, kirjoittaa lokikirjaa ja vain tuijottaa merta.

Roker Pier - Sunderland

Rakastan kaikkea merimiehissä ja etenkin sanontaa seitsemästä merestä.

Seitsemällä merellä purjehtinut merimies on käynyt sekä Pohjoisella ja Eteläisellä jäämerellä että Pohjoisella ja Eteläisellä Tyynellämerellä, Pohjoista ja Eteläistä Atlantin valtamerta sekä Intian valtamerta unohtamatta.

Nykyään nimityksiä ei enää käytetä kuin seitsemän meren sanonnassa, sillä maantieteellisesti valtameria on enää kolme, + 1. Tyynimeri, Atlantti ja Intian valtameri, ja yksi valtameri minun sisälläni.

Roker Pier - Sunderland

Välillä siellä pauhaa ja tuulee niin kovaa, etten meinaa pysyä itsekään kannella, mutta harvemmin siellä kuitenkaan myrskyää, sillä en halua tuhlata energiaani mustiin pilviin. Aurinko siellä nousee ja laskee joka päivä, ja meri on yhtä loputon kuin Kroatian Makarska Rivieran äkkijyrkkä rantakallio, jonka meri nielaisee uumeniinsa jo muutaman rintavedon jälkeen rannasta. Iho nousi kananlihalle pinnan alla sukeltaessakin, enkä uskaltanut kovin kauaa katsoa syvyyden horisonttia saati pudotusta alapuolellani – painottomana meren sylissä leijuminen tuntuu turvallisemmalta, kun katseelle löytyy kiintopiste.

Äärettömyys ajaa tietynlaiseen pakokauhuun: sen vuoksi minäkin ankkuroin itseni lähimpiin ystäviini ja minulle tuttuihin rutiineihin, arjen iloihin, Helsinkiin ja tähän matkablogiin. Maakrapu sanan varsinaisessa merkityksessään en kuitenkaan ole.

At Roker Pier Lighthouse in Sunderland, England

Itämeren tyttönä osallistuin viime vuonna The Tall Ships Races Helsinki 2013 -tapahtuman yhteydessä käynnistettyyn Puhdas Itämeri -kampanjaan, ja nykyisin nimeni välkkyy 2867 muun merihenkisen kanssa Helsingin Jätkäsaareen pystytetyssä Horisontti-teoksessa. Metalliset, lahjoittajien nimin koristetut välkkeet hohtavat auringonvalossa ja helisevät tuulesta. Mikäli sinä haluat tukea meille läheisintä merta, voit lunastaa oman välkkeesi täältä, yhtälailla kuin tutustua kampanjan varainkeruukohteeseen.

”Englantilainen gentlemanni saattaa kyllä matkustaa maan ympäri pieni matkalaukku kädessä, mutta toisin on naisihmisen laita.”

En ihan allekirjoita Jules Vernen tokaisua, sillä ensi kuussa pakkaan jälleen pienen reppuni ja suuntaan kohti Korppaan Utön saarta ja Saaristomerta vahtivaa Suomen vanhinta yhä toiminnassa olevaa Utön majakkaa. Paljon en matkalle tarvitse, lähinnä lämmintä vaatetta, kuten villapaidan ja –sukat, kameraa ja muistikirjaa unohtamatta. Yöni nukun Hanna’s Horisontin jaetussa huoneessa. Arvanette, en malta odottaa.

Söderskär majakka | Helsinki

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center