Kaamoksen lopulla

Elämäni toinen täysmittainen kaamos pohjoisessa alkaa pikkuhiljaa taittua kevääksi, kun aurinko nousee näillä leveyksillä jälleen 17. tammikuuta.

Puhutaan paljon siitä, miten pimeää etelässä on talvisin. Se on totta, ja siellä on varmasti usein vielä pimeämpää kuin täällä, kun ei ole lunta valaisemassa ja asfaltti on sateesta märkä. Valoisia tuntejakaan ei ole päivässä kuin muutama.

Meillä ei nouse aurinko laisinkaan, ja kaikki tämä vähäinen valo on ennemminkin alkuillan hämyä, joka sumentaa kaiken.

 

Kaamosaurinko

 

Kaamoksessa ei silti ole mitään vikaa, päinvastoin. Tuntuu, kuin keho lataisi tulevaa yötöntä yötä varten. Myös luonto kerää voimia siihen päivään, kun linnut alkavat taas laulaa lehtiä puihin.

Kaamoksen aikaan tahti hidastuu, ja elämä hidastuu. Kaikki kiire katoaa. On jotenkin jähmeämpää mutta hyvällä ainoastaan tavalla.

 

Kaamosaurinko

 

Nukun kaamoksen aikaan paljon. Unen eksponentiaalinen kasvu siitä päivästä, kun jäin yrittäjäksi, on tämän hullunmyllyn parhaita puolia. Toki on myönnettävä, että kyllä tämä työ myös välillä vie yöunet, niin hyvässä kuin pahassa. Onneksi kuitenkin lähes aina hyvässä, kun yötön yö on esimerkiksi liian kaunista kuvattava, eikä malta laittaa nukkumaan.

Onneksi aurinko silti nousee jo ensi viikolla.

 

Kaamosaurinko

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center