Koska Inka heitti niin mahottoman kivan haasteen,
joudun lykkäämään matkamessupostausta vielä kerran.

1. Kiitä haasteen antajaa | 2. Jaa haaste kahdeksalle bloggaajalle |
3. Ilmoita näille kahdeksalle haasteesta | 4. Kerro kahdeksan satunnaista asiaa itsestäsi

Norja10

1. Inka, kiitos! Sua oli aivan huikeeta nähdä. Toivottavasti saadaan blogimiitti järkättyä, jotta voidaan treffata mahdollisimman pian uudelleen. Ootan myös kovasti, josko pääsisitte muuttamaan tänne Helsinkiin!
2. Haastelen sellaisia ihmisiä, joista kuulisin mieluusti enemmänkin, notta: Elämää vihreällä saarella, Kinttupolulla, Tuplaongelma, Sarpukka,
Kaikki tiet vievät Roomaan, Sydämen supatuksia, Lunta hiuksissa ja Lahja maailmalle.
3. Aaayea, perästä kuuluu!
4. Ja ei muuta kun Norjan reissukuvien saattelemina haasteen kimppuun:

1. Treenaan salilla kolmesta neljään kertaa viikossa, muina päivinä käyn snoukkailemassa, ja nyt työpaikan sponssaamilla liikuntaseteleillä aion osallistua BodyCombat-, BodyBalance- sekä kahvakuulatunneille. Tärkein ja vaativin treeni lienee kuitenkin juokseminen, sillä osallistun toukokuussa järjestettävään Helsinki City Runiin eli puolimaratoniin. Viikko-ohjelmaan kuuluu kaksi 30 minuutin lenkkiä, yksi 45 minuutin mittainen ja sunnuntaisin on tarkoitus viettää jälkojen päällä 60-75 minuuttia. Salitahti on jatkunut jo neljä kuukautta, juokseminen on ollut kuvioissa pelonsekaisista lupailuista saakka eli kohta kaksi viikkoa. Kuka muu lähtee mukaan Runiin?

2. Treenaamisesta puhuttaessa ajatukset siirtyvät melko nopeasti safkailuun ja joku teistä saattaakin miettiä niitä tuon ykköskohdan jälkeen. Syön suhteellisen paljon ja terveellisesti, pastat ja leivätkin maistuvat vaikka kontrolloinkin turhia hiilareita – mutten liikaa. Terve ruoka ei lihota. Eli safkaamalla normaalisti ja liikkumalla paljon oon ainakin itse saavuttanut parhaat tulokset. Suosittelen!

Norja34A

3. Safkailuista puheen ollen: söin eilen avocadoa ensimmäistä kertaa ikinä. Ja oli muuten leivän päällä aivan mahottoman hyvää! Seuraavaksi pitäisi varmaan testata sitä maankuulua avocadopastaa, jonka äitiin sain kunnian tutustua tuossa viime perjantaina.  Avocadokeitto houkuttelee myös, eli reseptejä kehiin mikäli teiltä löytyy sellaisia!

4. En enää välitä lähteä baariin ainoastaan joraamaan ja dokailemaan, lähden mieluummin joko keikalle tai sitten syömään ja juomaan hyvin. Koti- ja pienen piirin ug-bileet ovat edelleen paardikulttuurin parasta antia, samoin kuin Helsingin ruokaravintolat.

Norja21A

5. Tänä vuonna pitäisi ostaa oma koti Helsingistä. Jännittää ihan pirusti.

6. Ostan suurimman osan vaatteista kirppareilta ja ale-myynneistä. Ja netistä. En tiiä mitään niin hirveetä, kun lähteä shoppailemaan vaatteita tavallisista kaupoista, koska siellä 1) ahdistuu, 2) tulee kuuma ja 3) sovituskoppien jonot ärsyttää. Kirpparit ovat sitten asia erikseen. Parasta on kuitenkin se, että matkakassa kasvaa, kun hankkii vaatteensa toisen käden kautta tai punaisilla lapuilla varustettuna.

Norja8A

7. Haluan minimoida kaiken irtaimiston. Meiltä ei löydy – eikä tule löytymään – avohyllyä, koska en kestä ylimääräistä tavaraa, kirjoistakin olen säästänyt vain muutamat helmet. Isoin luopumisprosessi kosketti monisatapäistä cd-levykokoelmaa ja oikeastaan nyt, kun olen päässyt niistä eroon, ei tarvitse säilyttää enää mitään muutakaan. Jos voin luopua levyistä, voin luopua muistakin tavaroista.

Hyllyvapauden ansiosta olohuoneestamme löytyy kaksi sohvaa ja yhteinen komentokeskus aka kaksi metriä pitkä tietokonepöytä. Ikkunoihin en haluaisi lainkaan verhoja, mutta se vaatisi kodin vähintään seitsemännestä kerroksesta ilman vastapäisiä naapureita. Sellainen siis tilaukseen.

8. Innostun kaikesta aivan äärimmäisen helposti ja sen vuoksi oon aina niin monessa mukana. Siinä siis vastaus siihen kun ihmiset monesti kyselevät, että miten mulla on aikaa tehdä kaikenlaisia juttuja, harrastaa ja vielä reissata.

Norja30A

Norja28A

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center