Kalasataman ihana kahvila, Ihana-kahvila

Ilahduttavan moni matka- ja lifestyleblogi on innostunut Mondon uudesta Helsinki-oppaasta.

Lähiseutumatkailu on nostanut ansaitusti päätään ja Suomi-neidon kasvot ovat kirkastuneet, Helsinki on avannut sulojaan tai sitten me olemme vain viimein avanneet silmämme.

En pane pahakseni, että kaupunkiseikkailuista kesäisessä Helsingissä on tullu trendi (jota myös minä myönnän seuraavani), mutta voi kun se vielä leviäisi muuallekkin Suomeen!

 

Ihana-kahvila

 

Tuon mainion Mondo-oppaan lisäksi suosittelen tutustumaan helsinkiläiseen Nopsa Travelsiin, jonka lähimatkailupalvelut ja -vinkit nostavat esiin paikallista luksusta. Arjen luksusta. Sitä, ettei aina tarvitse lähteä kauas.

Myös Kaukokaipuussa ollaan tuumittu edellä mainittua ja joku teistä saattaa muistaa tämän tammikuisen “Minä täällä, Suomi-neito, muistatko? -kirjoituksen. Sen inspiraationa toimi ihastuttavan vaalean neidon järjestämä blogireissu jouluiseen Porvooseen.

Kuluvan kesän mittaan aionkin ottaa revanssin tällä kertaa vehreästä Borgåsta, tehdä viime toukokuista Lapuan road trippia vastaavan maakuntakierroksen vaikkapa itä-Suomeen ja nauttia juhannuksesta Savossa, tehdä syksymmällä uuden kalareissun Kokemäelle ja seikkailla kesäisessä Helsingissä – Espoota ja muita lähialueita unohtamatta.

 

Kalasatama | Helsinki

Ihana-kahvila | Helsinki

 

Siirrytään kuitenkin hetkeksi siskoni yhteen lempiaiheseen, muffinsseihin. Englannin itärannikon kaunein ja omintakeisimman tyylin hallitseva paluumuuttaja – koreografiksi valmistunut pikkusiskoni – kutsui myöhäiselle lauantai-iltapäivän brunssille. Minä puolestani otin vastuun jälkkäristä, joka naatittiin tällä kertaa merikonttiin rakennetussa ja nimensä mukaisessa ihanassa kahvilassa, Ihana-kahvilassa. Johan täällä Kalasataman nokassa kuvittelisi kaikkien käyneen, mutta niin vain paikka toimi iloisena yllätyksenä siskollekin. Suosittelen siis lämpimästi  kahvitaukoa pehmeiden säkkien väliin valuneena. Santsikuppikin on ilmainen!

Kahvila on auki (säävarauksella) tiistaista sunnuntaihin klo 11-19, elokuun loppuun saakka. Ihana-kahvila löytyy myös Facebookista.

 

Ihana-kahvila | Helsinki

Ihana-kahvila | Helsink

Stadin citynomadi | Helsinki

Stadin citynomadi | Helsinki

 

Meidän parvekkeellamme kasvavat kirsikkatomaattien ja basilikan lisäksi chileistä muun muassa Aji Crystal, Bolivian Rainbow, Habanero sekä Rocato. Konttikahvilan nurkilla pääsin sen sijaan ihastelemaan Dodon kaupunkiviljelmää.

“Tulevaisuuden kaupungit vihertävät kattopuutarhoineen, hedelmäpuubulevardeineen ja marjapensaspuistoineen. Vuonna 2030 joka talon pihalla on yhteisöllinen laariviljelmä. Kaupunkiviljelijä kasvattaa mangoldia parvekkeella, perunoita sisäpihalla ja lapsia, jotka tietävät, mistä ruoka oikeasti tulee. Tule mukaan tekemään kaupungeista keitaita!” – Kaupunkiviljely.fi

 

Stadin citynomadi | Helsinki

Stadin citynomadi | Helsinki

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center