Kun Kaukokaipuun edellisessä joulukalenterissa pengottiin arkistojen kätköjä ja vuosien varrella julkaistuja artikkeleita, valitsin vuoden 2017 teemaksi luontokuvauksen.

Tähän vuoteen on nimittäin mahtunut mukavasti onnistumisia tuolla saralla. Suomiretki järjesti ensimmäisen luontokuvausretkensä Suomen Luonnonpäivän kunniaksi yhdessä luontokeskus Haltian kanssa ja jatkoa seuraa: ensi vuodelle on sovittu jo kaksi retkeä, joista kuulette lisää lähempänä. Tovi tämän jälkeen Italian Dolomiiteilta taltioitu kuvani päätyi National Geographicin Daily Dozeniin, ja samoihin aikoihin minut kutsuttiin mukaan Suomen suurimman kuvapankin kuvaajakaartiin. Sain samalla unelmien työpaikan Karttakeskuksen sisällöntuottajana, ja keväällä 2018 minulla on kunnia innostaa ala- ja yläasteikäisiä kuvaamaan entistä enemmän luontoa, mikä on ollut harras toiveeni jo parin vuoden ajan. Osa teistä saattoi myös huomata taannoisen Facebook-julkaisuni, jossa kerroin tulleeni valituksi objektiivivalmistaja Sigman Ambassadoriksi yhdessä multi-talentti Kim Öhmanin kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että kuvaan jatkossa Sigman objektiiveilla, pääsen testaamaan uusia linssejä ensimmäisten joukossa sekä tietenkin puhumaan ja jakamaan kokemuksiani kamera-alan tapahtumissa.

Vuoden 2018 joulukalenteri tuleekin siis koostumaan suosikkikuvistani, valokuvaus- ja kuvankäsittelyvinkeista, luontokuvaamisen haasteista, muutamien upeiden kuvaajien haastatteluista, parhaista sovelluksista sekä tietenkin Kaukokaipuun tyylille ominaisista kuvaustarinoista.

Kirjoitan kuluvan kuun aikana toki myös muistakin aiheista, kuten esimerkiksi Dolomiittien Tre Cimen yövaelluksesta, kotimaan retkikohteista, Thaimaan Chiang Maista ja Chiang Dongin upeasta luolaretkestä, kihisevistä katukeittiöistä sekä Itävallan kalareissusta, ihan vain noin muutamia mainitakseni.

Joulukalenterin luukku aukeaa aina aamuisini klo 07:00. Lämpimästi tervetuloa odottamaan joulua ja innostumaan luontokuvauksesta kanssani. ♥


Untitled