Lastuja

 
Lastuja: Osa 1

Tervetuloa Kaukokaipuun sivupiiriin


Tämä on Kaukokaipuun kuukausittain ilmestyvän Lastuja-sarjan ensimmäinen osa – julkinen jotta näette, mitä tuleman pitää: kuulumisia, arkea, iPhonen aarteita, tapahtumia ja duunijuttuja, etukäteisinfoa uusista jutuista. Mikäli haluat jatkossakin päästä seuraamaan meininkejä, joita en pääsääntöisesti julkaise muissa kanavissa, tilaa tämä muistutus, jolla saat kuukausittain vaihtuvan tunnussanan; seuraavat kirjeet julkaistaan salasanan taakse.

Rakkaudella, Marinella

 

Joulukuun tervehdys


“Nämä lastuni tässä tarjotaan sen näköisinä, jommoisiksi ne itsestään, kirjoituspöydältä pudotessaan, ovat siihen paikkaansa kähertyneet.

— Kun ei niitä aina henno tuleenkaan työntää, niin jättää ne niiden poimittaviksi, jotka siitä kenties ovat huvitetut.”

Se oli Juhani Ahon määriltemä maankuuluista lastuistaan. Sopii muuten vallan hyvin myös tämän SIVUPIIRIN nimeksi ja teemaksi, sillä näiden tekstien tarkoituksena on jatkossa valottaa muutakin kuin blogiin valikoituneita tarinoita. Haluan kiittää pikkusiskoani Marissaa, idean alullepanijaa, sillä jo muutama kuukausi sitten sain vastata hänelle kysymykseen: “Miten valitset ne tarinat, jotka julkaiset ja joita et julkaise blogissasi?”

Osoitan kiitokset myös lähimmille kollegoilleni (tiedätte, keitä olette), joiden kanssa olemme pohtineet, miten voisimme jatkossa tarjota teille muutakin sisältöä kuin blogijulkaisut, jotka monella meistä meinaavat jo toimittaa pienimuotoisen median virkaa, mikä tietenkin on hienoa, mutta pyöristää pois ne rosoisimmat kulmat. Myös FB:n viimeisimmän tiedoitteen mukaan yrityssivujen orgaaninen näkyvyys romahtaa ensi vuonna, mikä tarkoittaa, että yhä harvempi teistä näkee meiltä mitään, ellemme laita rahojamme kiinni mainontaan – ja se ainakin sotii minun arvomaailmaani vastaan. Tulette varmasti lähiaikoina huomaamaan, että uutiskirjeet ja vaihtoehtoiset julkaisukanavat nostavat päätään. Olkaa silloin armollisia – maailma ei muutu, elleivät jotkut muutu ensin.

Siispä lämpimästi tervetuloa seuraamaan Kaukokaipuun menoa tänne verhojen taakse!


★★★ Yrittäjän arki

Työrintamalta kuuluu hyvää: läppärityöntekijän kuukausi Thaimaassa oli tuottelias, minkä ansiosta syntyi pari uutta juttua – tämäkin kirje. On kuitenkin ihanaa olla takaisin Suomessa, sillä pakko sanoa tämä ääneen: en pidä rannoista, en liiasta kuumuudesta saati siitä suolaisen nihkeästä tuulesta. Thaimaan luonto – vaikka niin vihreä ja vehreä olikin – ei säväyttänyt minua sen kummemmin, sillä mitä vanhmmaksi tulen, sitä enemmän rakastan Suomea ja Skandinaviaa. Rakastin toki ruokaa ja oli ihana tavata uusia ihmisiä mutta frankly: lähden ensi kerralla vaikka Färsaarille.

Mutta jatketaan! Tänään on tarkoitus palaveerata yhteistyökumppanini Sigman kanssa tulevista jutuista, joista on toivottavasti paljon iloa myös teille. Joppeakin saan nähdä, meillä on teille pian mukavaa kerrottavaa liittyen Eräkilta ry:n toimintaan sekä ensi vuoden Erämessuihin ja Suomen Talviluonnnon päivään. Äiti tulee käymään hesoissa, samoin isosiskoni pienen tyttövauvansa kanssa. Viikonloppuna lähdemme Linkoloiden mökille pikkujouluilemaan ja ohjelmaksi on merkitty “villasukat ja verkkarit”. Ihanaa!

Matkamessut lähestyvät ihan järjetöntä vauhtia, ja olen – kuten kahtena aiempanakin vuonna – tälläkin kertaa mukana Nordic Blogger’s Experiencessä Head of Photography -tittelin takaa, vastuullani bloggaajaporukan kuva- ja videotuotanto. Huippua!

Suomiretken tiimoilta on myös luvassa pari uutta juttua, joista olen aivan äärimmäisen innoissani. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, lanseeraamme pari pientä tuotetta, joiden avuin haluan omalta osaltani tukea Suomen luonnonsuojelua. Palataan kuitenkin tähän ajankohdan ollessa kypsä – vielä pitää malttaa ja painaa töitä. ♥ Varasin muuten reissun pohjoiseen, eli lennän Kittilään tammikuun lopulla. Jos asut mestoilla, laita viestiä niin mennään yhdessä kuvaamaan revontulia!

Tässä muuten @suomiretki-tilin yhdeksän suosituinta kuvaa kuluneelta vuodelta. Aikamoisia lukuja reilulle kahdelle sadalle jaetulle kuvalle!


some

 

★★★ Joulukuun Uncensored

KUVA 1: Tässä kuussa eniten säväyttänyt tviitti. Tuntuu ihan järjettömältä, että joku on kokenut kaiken tuon.
KUVA 2: Thaimaan reissun paras tuliainen, jossa yhdistyvät kaksi janari-vuosien suosikkia, Hanson ja Nirvana! Olen nähnyt tämän printin vaikka kuinka monessa meemikuvassa, mutten koskaan uskonut löytäväni omaa kappaletta. Parasta!
KUVA 3: Kun sniiduilet huonevalinnassa, voi huoneestasi löytyä vaikka pulpetti! Välillä tekisi mieli antaa muutama sisustusvinkki, mutta suutari pysykööt lestissään – tulisi varmaan vaan kahta kauheampi.
KUVA 4: Jälleennäkeminen kuukauden tauon jälkeen. En kyllä ole varma, voinko enää koska lähteä mihinkään…
KUVA 5: Käytiin kyykkimässä Haltialassa ihanan Evan kanssa.
KUVA 6: Kuvaterveiset kotiin Markolle – Thaikkujen ruokakaupat on aarreaittoja!

 

★★★ INSTAGRAM INSPIRAATIO

Jos tuijottaa vain omia duunejaan, ei koskaan kehity. Nämä kolme Instagram-tiliä ovat inspiroineet minua joulukuun aikana aivan älyttömän paljon sekä kuvillaan että henkilöidensä kautta. Tilit järjestyksessä vasemmalta oikealle.

@KODAK: Kyllä tätä pimiössä opiskeluvuotensa luuhannutta valokuvaajaa nyt hemmotellaan: Kodakin tili on täynnä upeita toneja, kuvia ja tarinoita. Olen seurannut tiliä jo pitkään ja pidän siitä vain koko ajan enemmän. Moni Nuuskamuikkus-tarina syntyy juuri tällaisten kuvien ja fiilisten pohjalta.

@SUSIJUSSI: Retkipaikan riveissäkin edustava lintumies, jonka feedi on varmasti tämän hetken suosikkini. Aivan mielettömiä talviluonnonkuvia kaikissa suosikkisävyissäni.

@SAARATULA: Viimeistä murua myöten -blogin Saaran muutaman vuoden takaiset reissukuvat on kuulemma taltioitu jollain aataminaikaisella kameralla, mutta se ei haittaa, sillä ehkä juuri siksi kuvien värimaailma on aivan älyttömän kiehtova ja sopivan filmimäinen. Etenkin tuo ruudukon keskimmäinen on aivan mieletön, katsokaa vaikka!

Kuukauden hyvä hetki

SOME-tuparit


Kiitos juhlista, Sami!

some

Kalenterit auki!

Tulevat tapahtumavinkit


Joulukuussa: Ursan joulumyyjäiset / TRE Christmas Market (äidin koruja myynnissä MAKEEdesignin ständillä) /

Tammikuussa: LUX Helsinki 2018 / DocPoint 2018 / Ursan kurssit ovat varattavissa

Helmikuussa: Vegemessut / Talviluonnonpäivä

 
Lopuksi: Suosikkikappaleesi vuonna 2017

Jätän tämän vain tähän


Ne IG-storyn ruutukaappaukset rokkibiiseistä vaan imagon takia..

 

Piditkö? Liity siinä tapauksessa Sivupiiriin!

Saat siten muistutuksen tulevista lastuista, jotka julkaistaan kerran kuussa, kuukauden päätteeksi. Voit myös jättää terveisesti ja juttuehdotuksesi, jos on jotain, mitä haluaisit kysyä tai mistä haluaisit jatkossa lukea.

Mukana!