Italiassa kaikki on myöhässä, jopa sade. Se ei ole häirinnyt meitä vieläkään, vaikka sääennusteet ovat näyttäneet pisaroita ja tummia pilviä.

Voin jo seikkailun tässä vaiheessa todeta, että BlogVillen reissu on ollut yksi parhaiten järjestyistä pressimatkoista. Päiväohjelmassa on yksi ohjelmanumero aamulle, päivälle ja illalle, mikä alkuun aiheutti ainakin omalla kohdallani hieman hämmästystä, sillä olen ennemminkin tottunut minuuttiaikatauluihin. Mutta niistä hämmästyksistäkin huolimatta olemme kokeneet ja nähneet vaikka mitä: ei lyhyitä visiittejä siellä täällä, vaan hyvin valittuihin perinteisiin ja kohteisiin paneutumista.

Lombardia-39

Olen aina haaveillut pääseväni italialaisen mamman köksän tunnille, ja unelmani toteutui viimein eilen Sabbionatassa – upean linnoituskaupungin muurien sisäpuolella, räväkän naurun tahdittamana.

Sormenpäissäni on vieläkin jauhoa, sillä vaivasimme ja vaivasimme ja vaivasimme. Mutta sehän kannatti, sillä valmistin elämäni ensimmäiset tortellit, tortellinit ja raviolit, ja ihailin vierestä mamman leikellessä taikinan hukkapaloista tagliatellea.

Lombardia-60

Lombardia-61

Lombardia-47

Täytteeksi tuli päärynää ja provolone-juustoa, kastikkeessa sekoittuivat appelsiini, rypäleet ja sahrami: nämä suolaisen makeat tortellit ovat paikallinen erikoisuus. Kyytipojaksi nautimme tietenkin alueella valmistettua Lambruscoa, kuplivaa punaviintä.

Lombardia-38a

Lombardia-44

iambassadorin järjestämä ja organisoima Pohjois-Italiaan suuntautuva BlogVillen blogimatka on toteutettu yhteistyössä Emilia Romagnan ja Lombardian alueiden matkailun edistämiskeskusten kanssa.

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center