0

Matkavinkit Menorca

Matkavinkit Menorcalle

Menorca - Baleaarien helmi


 

Harva kohde on kaikkien näiden reissuvuosien aikana jättänyt yhtä sanattomaksi kuin MENORCA.

Menorcan monipuolinen ja mielenkiintoinen luonto pysäyttää katseen, tutkaili maisemia sitten auton ikkunasta tai paikan korkeimmalta kukkulalta, Monte Toron huipulta.

Saaren eteläpään vehreät ja vihannat sävyt vaihtuvat pohjoispäädyn punehtuneisiin puihin, jotka suolainen ja tuivertava Tramuntanan tuuli on polttanut karrelleen. Turkooseja rantoja sen sijaan löytyy satapäin ympäri saarta – myös sellaisia, joiden rauhasta saa nauttia ihan yksin, ilman muita turisteja.

Tämä Menorcan minimatkaopas on vielä kesken, sillä palasin reissultani pari viikkoa sitten. Pyrin kuitenkin päivittämään tämän kohdeoppaan sisältöjä tiuhaan tahtiin, joten pysy kuulolla!

(Viimeisin päivitys 31.5.2017)


Menorca | Marinella Himari

Menorcan kohteet kartalla

Voit zoomata karttaa ja tallentaa sen vaikka omiin suosikkeihisi tulevaa Menorcan matkaasi varten. Kun klikkaat kartan vasemmassa reunassa olevaa neliömäistä kuvaketta, saat näkyville kartalle pinnattujen kohteiden nimet, kuten muun muassa majakat, luontokohteet sekä kalastajakylät ja ravintolasuositukset.


Menorcan kaunein ranta

Cala Macarelleta


Menorcan kaunein ranta, Cala Macarelleta, on saavutettavissa noin viidentoista minuutin kävelymatkan päässä parkkipaikalta. Alun hyväkulkuinen metsäpolku kulkee toisen rannan kautta lyhyelle patikkapätkälle, jonka juurakot ovat vallanneet. Kulku on kuitenkin suhteellisen helppoa, ja hiljaisen aamupäivän perään paikalle alkoi ilmestyä kaiken ikäistä auringonottajaa.

Mallorca-Menorca | Marinella Himari

Mallorca-Menorca | Marinella Himari


matkavinkit-menorca-001

menorcan-matkavinkit-002

Mallorca-Menorca | Marinella Himari