Millainen matkalaukku kannattaa hankkia?

 

Matkalaukulla maailmalle

”If I am going somewhere exotic, I take an empty suitcase with me to bring back the objects I fall in love with.”

Matkalaukku on kenkien jälkeen reissun tärkeimpiä varusteita. Sen vuoksi oikeanlaisen matkalaukun valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa ja ajatusta, sillä mikään ei keljuta niin paljon, kuin huonosti rullaava trolleri, liian painavat käsimatkatavarat tai selkään sopimaton rinkka.

Kevyesti käsimatkatavaroilla

Olen reissannut lähes koko elämäni pienellä repulla ilman ruumapaikkaa. Reppuja minulla on ehtinyt olla monenlaisia, ja ne ovat yleensä olleet mitä tahansa 25-35 litran väliltä. Jos oikein pinnistän, pystyn reissaamaan vajaan viikon kamerarepulla, jonka tilasta puolet on elektroniikka; Canonia, akkuja ja latureita.

Näillä reissuilla joutuu yleensä joustamaan vähän kaikesta: toiset kengät tuskin mahtuvat mukaan, mutta siisti kauluspaita pelastaa monen yllättävänkin tilanteen. Myös lääkkeiden ja hygieniapakkausten kanssa joutuu hieman miettimään, sillä käsimatkatavoroissa ei saa kuljettaa yli 100 ml puteleita. Lue vinkkini tehokkaan ensiapulaukun sisältöön täältä. »

Katso myös esimerkki pitkän viikonlopun pakkauslistasta täältä. »

Käsimatkoissa kulkeva pehmeä matkalaukku

Matkalaukku on minulle vielä verrattaen uusi tuttavuus, sillä hankin ensimmäisen perässä vedettävän trollerin vasta viime vuonna. Tuo 30 € sijoitus ei kuormittanut kukkaroa, mutta eipä ole laadussakaan hurraamista. Laukun merkillä ei ole väliä, sillä se on mitä tahansa tusinatavaraa Kiinasta, jossa joko kolmanteen laukkuun lyödään erilainen lätkä, vaikka malli on sama.

Kannattaa siis suosiolla panostaa hieman parempaan matkalaukkuun, sillä halpislaukut eivät pysy mukana pitkään: joko irtoaa rengas, hajoaa vetoketju tai sitten käsikahva alkaa venkslata.

Kovakantinen matkalaukku

Kovakantisten matkalaukkujen etu on siinä, etteivät tuliaiset rikkoudu niin helposti. Kröhm, sitä viiniä kun tulee aina tuotua kotiin, ei niinkään vaatetta tai muuta krääsää.

Minulla on Samosoniten Neopulse, joka on kevyt ja kestävä, hinnaltaan (250 €) vielä suhteellisen säällinen valinta. Muita hyviä malleja löytyy esimerkiksi Delseyltä.