Aasian kolkutellessa ovella ajattelin hieman puunata blogikotia. Vaikka olen julkaissut Kaukokaipuussa sekalaisen määrän juttuja jo vuodesta 2008, miellän matkabloggaamisen alkaneen vasta marraskuussa 2010: siirryin tuolloin Rantapallon alustalle ja tein tammikuussa 2011 ensimmäisen reppureissuni Aasiaan.

Kuukausi Kaakkois-Aasiassa kului kahta poikkeusta lukuunottamatta täysin vailla interwebbiä. Krabi Townissa pääsin sentään lataaman kotiväelle kuvan kaupungin laitamilla kohoavista ketunnokkavuorista elikkäs tötterötisseistä, mutta Phanganilla verkko oli yhtä laiska kuin tunnelma saaren yllä: sähköposti lähti matkaan nikotellen ja vain ilman kuvia. Käytössä eivät luonnollisesti olleet myöskään Twitter saati Instagram, joka oli vielä vallan tuore ja vasta muutaman kuukauden ikäinen mobiilisovellus.

Blogin vielä etsiessä itseään ei siis liene ihme, että juttuarkistosta löytyi vain kourallinen muutamalla kuvalla varustettuja postauksia, jotka tuuttasin äsken piiloon odottamaan parempia sisältöjä. Tarinoita nimittäin riittää kerrottavaksi tuoltakin kulmalta Tellusta niistä kymmenistä valokuvista puhumattakaan, jotka eivät vielä koskaan ole näyttäytyneet tässä matkablogissa.

Mutta eihän hyvää koskaan odota liian kauan.

Ja enhän minä koskaan ole ollut kronologisen kerronnan mestari.


Bangkok


Näissä kuvissa ollaan matkalla Hua Hinistä Bangkokiin. Ennen Thaimaan pääkaupungiksi paisumistaan sen paikalla oli pikkuinen kauppakeskus ja satama. Aluetta kutsuttiin nimellä Bang Makok, Villien oliivipuiden kylä. Wikipedia tietää kertoa, että Bangkok eli thaiksi Krung Thep on vain lyhennys hervottomasta seremonianimestä, joka kuuluu:

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.


Bangkok


Kääntyen suomen kielellä:

Enkelten kaupunki, mahtava kaupunki, Smaragdibuddhan asuinsija, jumalan valloittamaton kaupunki Indra, maailman pääkaupunki, jolle on suotu yhdeksän arvokasta jalokiveä, onnellinen kaupunki, Kuninkaallisen Palatsin runsaus, joka muistuttaa taivaallista majaa, jossa hallitsee uudelleensyntynyt jumala, Indran antama ja Vishnukarnin rakentama kaupunki.


Bangkok


Tässä siis muutamia valokuvia kaivettuina naftaliinista.

Olette nähneet niistä aiemmin vain yhden.


Bangkok

Bangkok

Bangkok

Bangkok

Bangkok

Bangkok

Bangkok

Bangkok

Retkiruokakirja

Retkiruokakirja tarjoilee yli 60 herkullista ja monipuolista kasvisohjetta ympärivuotiseen käyttöön: niin yllättäviä nuotiohetkiä kuin talvivaelluksia varten – ja kaikkea tältä väliltä, jälkiruokia ja välipaloja unohtamatta.

Tutustu →
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center