Matkakassa

[dropcap]A[/dropcap]vaimet onneen koostuvat niinkin pienistä asioista kuten ensimmäiseen kotiin ostetusta ja samalla ensimmäisestä koskaan ostetusta joulukukasta, puhtaista ja harmaista puuvillanpellavaisista lakanoista sekä seinille ripustetuista karttavanhuksista. Seinien lisäksi myös sylissä on tilaa: Joululahjojen seasta sattui löytymään isänikin käyttämä Oppikoulun Kartasto vuodelta 1956, joka on ensimmäinen Suomessa painettu ja nimenomaan keskikouluille ja lukioille tarkoitettu karttateos. Sen sivuilla edustavat muun muassa Etelä-Rhodesia, Ranskan Länsi-Afrikka sekä aikanaan 8882 metriin yltänyt Mount Everest.

hima1

Olen metsästänyt eBaysta ja Etsystä vanhan koulun tähtikartastoa neuvostoaikaisten avaruusteemaisten propagandajulisteiden lisäksi. Tehtävä jatkuu, ja Pinterestin moodboardit pullistelevat.

hima3

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center