Hitcball 4000 -liftauskisa

Kuinka pakata reissuun, jossa ei tiedä mitä tapahtuu, missä nukkuu ja missä päin Suomea liikkuu?

Etelässä sataa rakeita, Keski-Suomessa voi tulla vettä, pohjoisessa on vielä lunta. Oletettavasti kävelemme paljon, ja me myös valvomme paljon. Nukumme toivottavasti sisätiloissa ja autossa matkalla kohteisiin, joista keräämme pisteitä tässä mielipuolisen ihanalta kuulostavassa liftauskisassa, joka on meistä molemmille ensimmäinen laatuaan.

Huomenna alkavaan Hitchball 4000 -haasteeseen valmistautuminen pisti ensi kertaa miettimään, mitkä varusteet oikeasti ovat ne kaikkein välttämättömimmät – normaalisti kun reissuun lähtiessään on repun tai matkalaukun sisältö helppo suunnitella sen mukaan minne matkustaa, tai kun tietää missä nukkuu, kuinka paljon on ulkona ja miten aikansa noin ylipäätään viettää.

Nyt näistä mistään ei ole minkäänlaista käsitystä.

Voi sataa kaatamalla, tai aurinko voi paistaa.

Voi tulla rakeita, räntää tai lunta.

 

Pakkaus

 

Kehotan aina varautumaan siihen kaikkein paskimpaan säähän. Sen vuoksi pakkasin mukaani ne varusteet, joilla uskon selviäväni, oli sää sitten millainen tahansa.

Hitchball 4000 -varustelista

1) Helly Hansenin sadetakki ja 2) sadehousut, 3) merinovillaiset pitkikset, 4) pikkarit, 5) kolme paria sukkia, 6) tulitikkuaskin kokoon pakkautuva ohut tuulitakki, 7) Arcteryxin tekninen taukotakki, 8) uimapuku (osa rasteista vaatii pulahtamista), 9) kevyt hamam-pyyhe, 10) sateenvarjo (märkiä liftareita ei kukaan halua kyytiin), 11) varavirta-akut ja laturit, 12) kamera ja muistikortit, 13) hygieniapussi hammasharjoineen sekä 14) istuinalusta ja 15) kesämakuupussi (aka omat petikamat).

Näillä mennään ja sittenpähän nähdään!

Voitte seurata Suomiretki on the road -seikkailumme kulkua reaaliajassa tästä GPS-kartasta. Videot ja kuvakuulumiset sen sijaan päivittyvät Suomiretken Facebook-sivuille sekä InstaStoriesiin.

Ottakaa kyytiin!

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center