Hitcball 4000 -liftauskisa

Kuinka pakata reissuun, jossa ei tiedä mitä tapahtuu, missä nukkuu ja missä päin Suomea liikkuu?

Etelässä sataa rakeita, Keski-Suomessa voi tulla vettä, pohjoisessa on vielä lunta. Oletettavasti kävelemme paljon, ja me myös valvomme paljon. Nukumme toivottavasti sisätiloissa ja autossa matkalla kohteisiin, joista keräämme pisteitä tässä mielipuolisen ihanalta kuulostavassa liftauskisassa, joka on meistä molemmille ensimmäinen laatuaan.

Huomenna alkavaan Hitchball 4000 -haasteeseen valmistautuminen pisti ensi kertaa miettimään, mitkä varusteet oikeasti ovat ne kaikkein välttämättömimmät – normaalisti kun reissuun lähtiessään on repun tai matkalaukun sisältö helppo suunnitella sen mukaan minne matkustaa, tai kun tietää missä nukkuu, kuinka paljon on ulkona ja miten aikansa noin ylipäätään viettää.

Nyt näistä mistään ei ole minkäänlaista käsitystä.

Voi sataa kaatamalla, tai aurinko voi paistaa.

Voi tulla rakeita, räntää tai lunta.

 

Pakkaus

 

Kehotan aina varautumaan siihen kaikkein paskimpaan säähän. Sen vuoksi pakkasin mukaani ne varusteet, joilla uskon selviäväni, oli sää sitten millainen tahansa.

Hitchball 4000 -varustelista

1) Helly Hansenin sadetakki ja 2) sadehousut, 3) merinovillaiset pitkikset, 4) pikkarit, 5) kolme paria sukkia, 6) tulitikkuaskin kokoon pakkautuva ohut tuulitakki, 7) Arcteryxin tekninen taukotakki, 8) uimapuku (osa rasteista vaatii pulahtamista), 9) kevyt hamam-pyyhe, 10) sateenvarjo (märkiä liftareita ei kukaan halua kyytiin), 11) varavirta-akut ja laturit, 12) kamera ja muistikortit, 13) hygieniapussi hammasharjoineen sekä 14) istuinalusta ja 15) kesämakuupussi (aka omat petikamat).

Näillä mennään ja sittenpähän nähdään!

Voitte seurata Suomiretki on the road -seikkailumme kulkua reaaliajassa tästä GPS-kartasta. Videot ja kuvakuulumiset sen sijaan päivittyvät Suomiretken Facebook-sivuille sekä InstaStoriesiin.

Ottakaa kyytiin!

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center