Kuinka pakata reissuun, jossa ei tiedä mitä tapahtuu, missä nukkuu ja missä päin Suomea liikkuu?

Etelässä sataa rakeita, Keski-Suomessa voi tulla vettä, pohjoisessa on vielä lunta. Oletettavasti kävelemme paljon, ja me myös valvomme paljon. Nukumme toivottavasti sisätiloissa ja autossa matkalla kohteisiin, joista keräämme pisteitä tässä mielipuolisen ihanalta kuulostavassa liftauskisassa, joka on meistä molemmille ensimmäinen laatuaan.

Huomenna alkavaan Hitchball 4000 -haasteeseen valmistautuminen pisti ensi kertaa miettimään, mitkä varusteet oikeasti ovat ne kaikkein välttämättömimmät – normaalisti kun reissuun lähtiessään on repun tai matkalaukun sisältö helppo suunnitella sen mukaan minne matkustaa, tai kun tietää missä nukkuu, kuinka paljon on ulkona ja miten aikansa noin ylipäätään viettää.

Nyt näistä mistään ei ole minkäänlaista käsitystä.

Voi sataa kaatamalla, tai aurinko voi paistaa.

Voi tulla rakeita, räntää tai lunta.


Pakkaus

Kehotan aina varautumaan siihen kaikkein paskimpaan säähän. Sen vuoksi pakkasin mukaani ne varusteet, joilla uskon selviäväni, oli sää sitten millainen tahansa.

Hitchball 4000 -varustelista

1) Helly Hansenin sadetakki ja 2) sadehousut, 3) merinovillaiset pitkikset, 4) pikkarit, 5) kolme paria sukkia, 6) tulitikkuaskin kokoon pakkautuva ohut tuulitakki, 7) Arcteryxin tekninen taukotakki, 8) uimapuku (osa rasteista vaatii pulahtamista), 9) kevyt hamam-pyyhe, 10) sateenvarjo (märkiä liftareita ei kukaan halua kyytiin), 11) varavirta-akut ja laturit, 12) kamera ja muistikortit, 13) hygieniapussi hammasharjoineen sekä 14) istuinalusta ja 15) kesämakuupussi (aka omat petikamat).

Näillä mennään ja sittenpähän nähdään!

Voitte seurata Suomiretki on the road -seikkailumme kulkua reaaliajassa tästä GPS-kartasta. Videot ja kuvakuulumiset sen sijaan päivittyvät Suomiretken Facebook-sivuille sekä InstaStoriesiin.

Ottakaa kyytiin!Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center