Pääpisteenä pohjoinen

Kuinka moni nelos-, vitos- tai kutosluokka polkee tänä päivänä yli 20 km pyörämatkoja leirikoulua viettämään?

Tuskin moni, mutta niin meillä tehtiin. Ja muistan aina, kuinka opettajani Jyrki kerran tuumasi, kun olin pieni ja hintelä ja hento ja aivan väsynyt, että: “Kyllä se mäki velkansa maksaa.”

Ja niin tottavie on maksanutkin. Jos vuosi sitten vietin elämäni hirveimpiä hetkiä, vaikkei siihen kuulunut mitään sen kummempaa dramatiikkaa vaan aivan järjettömän kovia kasvukipuja, on elämä antanut vaihteeksi anteeksi. Tai ainakin aikalisän.

Tämä kuluva kuu on ollut onnenmoinen.

Viime vuoden paras reissu on helppo todeta, se oli viisikkovaellus Varanginvuonolle, Barentsinmeren rannalle. Tämän vuoden paras asia on ollut se, että ollaan mietitty reissun uusimista joko Pohjois-Ruotsiin tai Lofooteille.

Vuoden 2016 pääpisteenä näyttää siis olevan pohjoinen, kuten meinasi olla viimekin vuonna, sillä lähden parin viikon päästä valassafarille Tromssaan. Norja kutsuu myös maaliskuussa, sillä varasin meille pöydän Oslosta.

Viisikkovaelluksen kovin vastustaja lienee kuitenkin heinä-elokuun vaihteessa odottava seikkailu minnekäs muualle kuin Pohjoiselle jäämerelle. Huippuvuorille.

Sen kunniaksi muutamia Norjan kuvia, joista osaa ette ole vielä nähneetkään. Tarinoista niiden takaa pääsette lukemaan pian.

IMG_4029

IMG_4173

IMG_4884

IMG_4868

IMG_4885

Ihan en ole varma, mitä Arto tuossa tekee.

IMG_4619

IMG_4481

IMG_4886

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center