Pohjoista omavaraisuutta -podcast on julkaistu!

Tänään vietettävän Kirjan ja ruusun päivän kunniaksi haluan jakaa kanssanne uusimman projektini, joka on kypsynyt yhtä pitkään ja hartaasti kuin Gisløyan peruna.

Pohjoista omavaraisuutta -podcast vie sinut opiskelemaan viljelyä, keräilyä ja kalastusta sekä luonnonantimien säilömistä ja kuivaamista Pohjois-Norjan Vesterålenissa sijaitsevalle apilanmuotoiselle Gisløyan saarelle.

Podcast on jatkoa syksyllä 2021 julkaistulle kirjalleni, joka kantaa nimeä Vaella, kalasta, rakasta – omaa polkua etsimässä (SKS Kirjat). Podcastia on ollut tukemassa Norjalais-suomalainen kulttuurirahasto.

Jakso #1: Pohjoisen omavaraisuuden lyhyt oppimäärä

Ensimmäisessä, Pohjoisen omavaraisuuden lyhyt oppimäärä -jaksossa käymme läpi, mitä pohjoinen omavaraisuus ylipäätään tarkoittaa. Miten arktinen viljely kannattaa aloittaa, ja kuinka peltoja voi lannoittaa rannoille huuhtoutuneella merilevällä tai kalanpäillä? Mitkä kasvit pärjäävät pohjoisessa, ja mitä ei ainakaan kannata istuttaa?

(Spoiler alert: korjasin viime satokaudella hikiset neljä härkäpavun palkoa)

Haastattelen Vesterålenin omaa sienimentori ja valaskuiskaaja Lauri Pietikäistä, pitkän linjan ammattikalastajaa, joka jakaa arvokkaat vinkkinsä omavaraisuuden aloittamiseen ja harjoittamiseen. Nimittäin, vaikka et omistaisi viljelyspalstaa, voit aloittaa ikkunaomavaraisuuden myös kaupunkikodissa!

? Kuuntele iTunesissa »
? Kuuntele Spotifyssa »
? Kuuntele Acastissa »

Lyhytsarja julkaistaan kokonaisuudessaan huhti-toukokuun aikana.

 

Pohjoista omavaraisuutta -podcast

 

Tusen hjärtlig takk!

Suurimmat ja rakkaimmat kiitokset haluan osoittaa co-hostilleni Northern Guiding Servicen Laurille. Hyvää rautua!

Sydämelliset kiitokset myös Norjalais-suomalaiselle Kulttuurirahastolle, joka tuki podcastin tuottamista. Tusen hjärtlig takk!

Iso käsi myös Pipo Productionsin Heikille, joka ohjeisti äänittämisessä ja leikkaamisessa. Kiitos!

#vaellakalastarakasta #pohjoistaomavaraisuutta

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center