0
Lyyrikon valintoja

Ympäri Itävaltaa

Halsstat – lyyrikon valinta

“Tetrallinen makeaa kaakaojuomaa. Suklaapatukka.

Lihatiskin naisen vääntämä sämpylä, sillä tiedättekös, Itävallassa voi mennä ja pyytää sellaisen. Ja jos kielipää ei taivu, voi luvan kanssa osoittaa sormellaan mitä juustoa tai leikkelettä leipänsä väliin haluaa.

Sellaisia eväitä syötiin Hallstätter-järven rannalla Ylä-Itävallan valtion piskuisessa ja pittoreskissa Hallstatin kaupungissa, jonne kuljettiin vielä 1800-luvun lopulle saakka veneellä tai pitkin kapeita kinttupolkuja.”

Lue koko artikkeli »


Hallstat | Itävalta


Hallstat | Itävalta

Mozartin kotikaupunki Salzburg

Itävallan neljänneksi suurin kaupunki Salzburg sijaitsee Salzach-joen varrella Alppien juurella. Vuoristomaisema on kieltämättä kaunis ja vanhat rakennukset kovin somia, mutta itse kaupunki ei jättänyt meille minkäänlaisia tuntemuksia suuntaan tai toiseen.

Lue koko artikkeli »


EuroTrip-122

EuroTrip-131

Zell Am See ja Kaprunin komeat padot

Itävallassa Kaprunin vuoristopadoilla sydän otti tai jätti yhden ylimääräisen iskun. En ole ihan varma. Mutta katseen käydessä yli mahtipontisen vuoristomaiseman ja paikoilleen kivettyneiden vuosisatojen tiedän, että ympäröivä luonto ja loputtomat vuoristopolut saavat minut vielä palaamaan näihin samoihin maisemiin.

Vaelluskengät jalassa.

Lue koko artikkeli »


Kaprunin padot

Grossglockner – Itävallan korkein ja komein alppitie

Tuo Hohe Tauernin kansallispuistoa halkova Itävallan korkein ja kuuluisin The Grossglockner High Alpine Road on maisemiltaan varmasti yksi maailman kauneimmista asfalttiteistä. Yksityisauton taksa aina 2 500 metriin nousevalla ja 48 kilometrin pituisella tiellä kustantaa 34 €, moottoripyörällä kympin vähemmän.

Lue koko artikkeli »


Hoch Alpenstrasse


Recent Portfolios