30. maaliskuuta 2016, koneessa kohti Bilbaota


Olen aina uskonut asioiden tapahtuvan tarkoituksesta. Ei toki sillä, etteikö maailman menoon voisi itsekin vaikuttaa, sillä sitähän teemme koko ajan, mutta usein tuntuu, että Universumi päättää asioita puolestani.

Sitä petaa aamun uutisointi sinisiltä siiviltä.

Tuumasin leikkimielisesti poikien ja allekirjoittaneen ryhmäkeskusteluun, että chattimme on nopeampi tiedotuskanava kuin STT; se oli nimittäin Antti, joka aamutuimaan vinkkasi, että Finnairin lennot Huippuvuorille saatetaan perua. Vain tuntia myöhemmin Jani jakoi samaan keskusteluun linkin, joka varmisti uumoilut. Lentokielto Svalbardiin perustuu Suomen ja Norjan kahdenväliseen ilmailusopimukseen, joka tehtiin vuonna 1978.

Jaahas.

Vielä tänä vuonna ei siis ollut minun aikani lähteä Pohjoiselle Jäämerelle. Ja totta puhuakseni kyseinen kohde aiheutti minussa alusta asti hieman outoja tunteita, en tiedä miksi. Ehkä se oli pelkoa jääkarhuista, ehkä epävarmuutta, ehkä vain uumoilu siitä, ettei nyt ole oikea hetki.

Trust the vibes you get, energy doesn’t lie.

Siispä otan suunnaksi jonkun muun Finnairin suoran kohteen.

Joten kysymys kuuluu, mistä maasta te haluaisitte lukea tarinoita?

Suunnitelma B:tä ei nimittäin vielä ole.


hima3


Lämmin kiitos teille kaikille, jotka olitte jättäneet kymmenkunta kommenttia samaisesta uutisesta ja huolestanne miten reissuni nyt käy tänne blogin puolelle, Facebook-sivun viestilootaan, keskusteluryhmään ja Snapchattiin. Te teitte päivästäni aurinkoisen tästä uutisesta huolimatta!

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center