“Lapinhulluus muistuttaa rakastumista alun hullaantumisesta vastoinkäymisten kautta syvään kiintymykseen ja onneen. Loppuvaiheessa lapinhullu tietää, ettei voi saavuttaa Lappia täysin vaan sinne pyrkimisestä tulee elämäntapa. Siinä vaiheessa Lappi on heille pyhä paikka.” Tapani Niemi, lappilainen toimittaja

Syyshulluus. Olen makustellut sanaa paljon ja samalla miettinyt, miksei se jo ole vakiintunut käyttöön.

Syyshulluus on ehdottomasti positiivista, ihan kuten lapinhulluuskin. Ihastuksen kohde on myös melko yhteinen – punaisen ja oranssin sävyissä leimuava, omenat ja kastanjat ja tammenterhot kypsyttävä vuodenaika.

Kalenterivuoden toinen kevät, jota odottaa aina yhtä malttamattomana ja jolloin matkablogeissa reissataan ilahduttavan paljon myös kotimaan metsissä ja luontopoluilla.

Instituutio – lähes uskonnollinen elämänmuoto, joka hyväntuulistuttaa pakahduttaen rintaa ja poskipäitä.

Ajanjakso, jolloin on avoin kaikelle uudelle ja jolloin myös tapaa löytää itsensä paikoista, joista ei olisi kuvitellut itseään löytävän. Syksyllä sattuu mutta hyvästi.

Syyshulluus

Minä tiedän, se en voi olla vain minä. Kuka muu tunnustaa syyshulluuttaan?

Syyshulluus

Syyshulluus

Syyshulluus

IMG_1831

Syyshulluus

Syyshulluus

“Tullessaan lapinhulluksi ihminen pikemmin tervehtyy kuin sairastuu. Hän ei menetä mitään vaan saa jotain, mitä ei tiennyt olevaksi, ja myöhemmin oivaltaa, mitä kaipasi alitajuisesti.”

 


Instagram Travel Thursday on joka kuun ensimmäinen torstai vietettävä kansainvälinen matkailutorstai, johon kuka tahansa voi osallistua. Voit jakaa sosiaalisen median kanaviin tai blogiisi #igtravelthursday-sanalle tägättyjä valokuvia. Minut löydät Instagramista nimimerkillä @nellahelsinki.

OSALLISTUMISOHJEET | Jaa matkakuvasi Instagramiin ja/tai Twitteriin hashtagilla #igtravelthursday. Mikäli haluat osallistua tempaukseen matkailuaiheisella blogikirjoituksella, toimi näin: 1) kirjoita matkailuun liittyvä blogiartikkeli, 2) linkkaa blogiartikkelista vähintään yhden järjestäjän sivulle (Kaukokaipuu, Destination Unknown, Wanderlust Expert), 3) kerro postauksen lopussa lyhyesti mikä IGTT on; voit tarvittaessa hyödyntää tätä kappaletta: “Tämä kirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka järjestävät Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust Expert”, 5) lisää blogikirjoituksesi url alla olevaan Linky-kokoelmaan, 6) tykkää/kommentoi/jaa/inspiroidu muiden kuvista!


Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center