Täydellisen hampurilaisen metsästys

Pistetäänkö pitkävetoon kolme vai viisi kiloa?

Elopainoa. Olen nimittäin varma, että navanseutu rytkuu tulevalla reissulla, sillä lähdemme uhmakkaasti metsästämään Nykin parasta purilaista – vaikka hodarit omia suosikkeja ovatkin. Oheiset kuvat ovat juhannukselta, jolloin grilli laulaa tirisi ja vatsakummut tärisivät, kun pihvit ja spydärit paistuivat vieretysten sulassa sovussa. Ja kyllä oli hyvää!

Juttelin uuteen kotiin muuttaneiden (onnea!) Pingviinimatkalaisten Millan kanssa maan mainiosta Mondo-lehdestä. Kaiken muun pistän surutta kiertoon, mutta nämä vuosikerrat säilyvät – samoin Millalla. Täydellisen hampurilaisen metsästys voi alkaa, sillä niin vain löysin ilokseni vuoden 2009 kesä-elokuun numerosta artikkelin New Yorkin parhaat burgerit. 

 

Burger

 

Madison Squaren Shake Shackin hampurilaista kehuttiin artikkelissa parhaaksi perushampurilaiseksi 4 euron asevelihintaan – ja sai tuo annos pisteet myös nykissä reissanneelta ystävältämme. Kierrän järjestäen kaukaa sellaiset mäsäytysmestat, joiden ruokalista on tarpeettoman pitkä – less is more ja se näkyy yleensä myös annosten laadussa.

Mutta kun nyt uhmakkaita ollaan, veisaan viis ennakkoluuloistani ja nostin listalle massiivisen valinta-ahdistuksen 65 erilaisella hampparillaan tarjoilevan Island Burgerin. Paikan Acapulco-purilaisesta löytyy sipulia, jalopenoa, valkosipulia ja korianteria. Nata, mä lupaan testata tätä, mikäli päädytään kyseiseen mestaan, vaikka sitä korianteria kammoksunkin!

 

Burger to go

 

Sain myös mainion vinkin Corner Bistrosta, jonne kuulopuheiden mukaan jonottaa 45 minuuttia, annosta ei tarvitse venailla viittä minuuttia kauempaa ja makunautinto on kielenkantojen vauhdista johtuen noin kymmenen minuuttia. Eli lienee melkoisen maukas mesta, joka on ehdottomasti testattava. Kiitos, Jannejoonas!

Corner Bistron sivuilta bongasin myös äänestyslistan Nykin parhaasta purilaisesta, jolle kyseinen mesta oli yltänyt omalla Bistro Burger -vaihtoehdollaan. Eli pitäskö vaan ottaa ja käydä lista läpi alusta loppuun?

Ja koska Nykissä ollaan, aion naattia mahan täydeltä soul foodia. Mimmifrendi vinkkasi Harlemin Manna’sista, joka täytyy varmaan käydä tyyppaamaasa. Myös hodarit on muistettu ja Bark Hot Dogs pääsi listalle, sitä ei missata mistään hinnasta.

Mikäli arvon lukijakunnalta löytyy minkäänlaisia vinkkejä lauantaina starttaavalle reissulle, kommenttiboksi on teidän. Kuulisin mieluusti omat vinkkinne sillä välin, kun paneudun vielä kertaalleen kanssabloggaajien vinkkeihin maailman pääkaupunkiin. Sellaisiahan esimerkiksi löytyy par’aikaa Ameriikassa reissaavan Auringon alla -blogin Heidiltä.

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center