Olen matkustanut täällä lähes neljässäkymmenessä kaupungissa.
Olen matkustanut täällä jokaisena vuodenaikana.

Champoluc, Pohjois-Italia, 24.1.2015

Saavuin tänne ensikerran seitsemännen luokan syksyllä, ja jo seuraavalla visiitilläni muutin kevääksi Faenzan pikkukaupunkiin aivan Bolognan naapuriin. Välissä tosin kului kymmenen vuotta, mutta sen jälkeen tahti on ollut nopea – olen käynyt täällä monesti, viime vuonnakin kaksi kertaa, mutta koskaan en ole kyllästynyt. Ja koskaan tuskin tulen kyllästymäänkään.

En yleensä kirjoita reissun päältä. Kuten tähtimerkistäni tavataan sanoa, olen tunteellinen ihminen ja kirjoittaja, ja muistan asiat ja ihmiset en faktojen vaan heidän minulle jättämiensä positiivisten tai negatiivisten muistijälkien ansiosta, minkä vuoksi tarvitsen aikaa miettiä, tunnustella ja muistella kokemaani. Vain sillä tavoin kirjoitukseni tavoittavat ne tunnelmat, jotka olen käynyt läpi fyysisen ja henkisen matkan aikana.

Mutta Italia on toista maata.

Tämä on toinen kotimaani, täällä on hyvä olla, täältä on helppo kirjoittaa. Täällä olen matkustanut paljon ja monesti, täällä olen asunut ja opiskellut. Ja tänne kaipaan aina uudelleen – myös asumaan.

En ole aiemmin käynyt Torinossa, vaikka se olikin Erasmus-vaihtoni aikana maailman design-pääkaupunki. Paljon en kaupungista pysty sanomaan vieläkään, sillä vajaa kahden tunnin bussimatka tänne Champolucin alppikylään taitettiin tähtikirkkaan taivaan alla.

Seisoin äsken viiden ystäväni kanssa asuntomme parvekkeella, joka kiertää läpi koko asuinkerroksen. Edessä avautui tumma maisema, yläpuolella vilkkui kirkkaasti. Antti näki tähdenlennon – minä en, enkä nähnyt eteenikään. Mutta kyllä minä ne aistin: Vuoret. Komeat Pohjois-Italian vuoret aivan silmieni edessä, vaikka yö olikin verhonnut valkoisen alppimaiseman itseensä.

En malttaisi odottaa, millainen maisema tästä paikasta huomenna aukeaa. Buonanotte, a domani!

monni2

PS. Netti täällä on tautisen hidas, mutta pieni irtiotto tulee kyllä tarpeeseen. Mikäli haluat pysyä mukana reissussa, seuraile seikkailuja ja vuorimaisemia Instagramin puolella. Lisäilen sinne satunnaisesti kuvia, kun maltan ystäväporukalta tarttua ravintolasta löytyvään wifiin. A dopo!

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center