Suosikkivuodenaikani syksy on aina poikkeuksellisen inspiroivaa ja tehokasta aikaa verrattuna kevään kärsimättömiin lomaodotuksiin, raukeisiin ja hitaisiin heinä- ja elokuuhun tai talveen, jolloin voi remuta hangessa ja opetella paremmaksi lumilautailijaksi.

Viikonloppuna saadaan avaimet ensimmäiseen omaan kotiin, lokakuinen blogimatka Singaporeen lähenee päivä päivältä, Moleskine kertoo lähiviikkojen pitävän sisällään mielenkiintoisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Jos BANFF Mountain Film Festival oli jälleen kerran loistava, odotan innolla Helsinki Adventure Night -iltamia. Kuinka moni muu on tulossa?

Kuten aiemmin kirjoitin, North Facen kanssa aloitetun yhteistyön tiimoilta perheeseen muutti uusi army-vihreä jäsen: S-koon Base Camp Duffel -klassikkolaukku. Portugalin neitsytmatkalle lähtiessämme reppu painoi kevyet 7,5 kiloa, allekirjoittanu 75 kiloa. Kotiin palatessa duffeli oli nostanut painoaan vajaalla kahdella kilolla, allekirjoittanut oli pysynyt mitoissaan. Ja tälläkin kertaa, vaikka olin pakannut mukaan vain välttämättömimmän ja miettinyt kaiken etukäteen (sillä rakastan pakkaamista), otin mukaan yhdet sortsit, paidan ja lenkkarit liikaa!

northface-syksynsuosikit

Keräsin samaan kuvaan kaikki syksyn suosikit. Keltainen miesten S-koon Pendletonin kuoritakki löytyi Beacon’s Closetista $12 hintaan. Lee Cooperin keltaharmaaruudullinen kauluspaita on pehmeäksi kulunut kahden euron löytö Fidasta, hihasta löytyvät muistikirja 2,5€:n hankinta Portugalista entisen täyteen kirjoitetun tilalle. Tykkään raapustaa ajatukset ja osoitteet paperille, eli laukusta löytyy aina muistikirja ja kynä.

En myöskään reissaa ilman lippistä tai Sennheiserin kuulokkeita. Kannan mukanani aitoja RayBaneja, mutten voinut vastustaa Lagosin katukaupasta hankkimiani vitosen arskoja, jotka mätsäävät sekä kuvan vaateparteen että tuleviin talvipäiviin yhdessä keltaisen Oragen laskutakin ja keltavioletin Nuffin pipon kanssa. MAKEEdesignin kierrätetystä kartasta valmistettu pussukka säilöö päiväreppuun päänsärkypillerit ja laastarit. Base Camp Duffel -bägiin sen sijaan mahtuvat sekä kaikki edellä mainitut että alla nimetyt tarvikkeet – ja tilaa jää vielä ylikin.

1250 grammainen duffeli on kaiken kaikkiaan aivan loistavan kokoinen. Kevään 2014 uutuusvärein varustettu laukku istuu selkään yllättävän hyvin, ja sen materiaali on kestävää ja vettä hylkivää nylonia. Voin suositella kyseistä kantovälinettä jo ensimmäisen käyttäkerran jälkeen. Enkä malta odottaa seuraavaa yhteistä reissuamme Singaporeen.


En ole aina ollut haka pakkaamisessa, mutta nykyisellään ja yli 20 reissatun maan jälkeen huomaan, että olen kehittynyt oikeaan suuntaan ja että yhdeksän päivän mittaisen reissun lämpimään maahan voi selvitä:

Kaiken kaikkiaan 49 asiaa, joista suurin osa on sukkapareja ja alkkareita. Toki joku tarvitsee enemmän t-paitoja, toinen kesämekkoja ja kolmas useammat kengät, jos jalat tapaavat puutua paljosta kävelystä. Edellä listatut tavarat ovat siis vain ne, joilla itse selviän. Jokaisen reissaajan tarpeet ovat yksilölliset, eikä tarkoitus olekaan kilpailla kenellä on vähiten tavaraa vaan ennemmin kannustaa ihmisiä miettimään suhdettaan omistamiseen, kuluttamiseen, reissaamiseen ja tavaroiden selässä kantamiseen sekä siihen, mikä loppujen lopuksi on tarpeeksi. Yksi hyvä reppu korvaa monta huonoa. Muistatteko vielä tämän Oman kodin sata omaa tavaraa -postauksen? Viittaan edellä mainitussa lauseessa suoraan siihen. Kannattaa lukaista.

Kokeilkaa tekin laskea millaisella tavaramäärällä lähdette seuraavalle reissullenne – tämän tekeminen oli ainakin allekirjoittaneen mielestä hauskaa ja ajatuksia herättävää puuhastelua.

[twocol_one] Vaatteista:
1) Yksillä hyvillä kengillä, 3) kaksilla sandaaleilla (toiset iltaelämään ja Ipanemat rannalle), 4) yksillä bikineillä, 5) yksillä aurinkolaseilla, 8) kolmella topilla, 11) kahdella parilla sortseja (kolmannet otin mukaan ihan vaan sen vuoksi, että vaihtelu virkistää, kotiinkin olisivat voineet jäädä), 13) kaksilla hyvillä urheiluliiveillä ja 31) päivää kohti vaihdettavilla pikkureilla ja sukkaparilla, 32) yhdellä t-paidalla, 33) ohuella kuoritakilla, 34) ohueksi kuluneella ja pehmeällä Lee Cooperin kauluspaidalla, 36) kahdella lippiksellä (joista toisen voisi hyvin jättää kotiin) ja 37) päivärepulla.


[/twocol_one] [twocol_one_last]Hygieniatarvikkeista:
37) Pakkasin mukaan aurinkorasvan, 38) Aloe Vera -geelin, 40) pienet pullot shampoota ja suihkusaippuaa, 42) miniatyyriset kasvorasvanäytteet, 44) hammasharjan ja -tahnan, 45) BB-meikkivoiteen, 46) ripsivärin, 47) kulmakynän ja 48) kristallideodorantin sekä 49) karttapaperipussukan, josta löytyivät tarvittavat särkylääkkeet ja laastarit.[/twocol_one_last]

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center