Ruislinnun laulu korvissani / tähkäpäiden päällä täysi kuu; / kesä-yön on onni omanani, / kaskisavuun laaksot verhouu. / En ma iloitse, en sure, huokaa; / mutta metsän tummuus mulle tuokaa, / puunto pilven, johon päivä hukkuu, / siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu, / tuoksut vanamon ja varjot veen; / niistä sydämeni laulun teen.

Eino Leino

Säderskär majakka | Helsinki

[dropcap]K[/dropcap]un viime vuonna Karhun veljekset ja Heidi kutsuivat mukaan kesäretkelle Helsingin saaristoon ja Söderskärin majakalle, ja kun pojat näyttivät kuvia jokavuotisista Lapin ahkiovaelluksistaan kirkkaan tähtitaivaan alla taisin olla mennyttä tyttöä kotimaalle. Vaikka olen aihetta pohdiskellut täällä blogissa aiemmin, en ole löytänyt sitä Suomen kultajyvää ennen kuluvaa kevättä. Ei sillä, ettenkö olisi nauttinut kesämökkeilystä Pohjois-Savossa tai Hauholla, mutta silmänsä on välillä kovin vaikea avata sille, mikä on aivan vieressä.

Ajattelin jakaa teille muutamia suosikkisivustojani, joilta voi hakea hyviä vinkkejä omille suomiretkille: retkeilyportaalien verkkosivuille pääsette kuvia klikkaamalla. Suosittelen myös tutustumaan Suomen Kansallispuistojen Facebook-sivuun, rosoista pintaa rakastavien Hylätyt mestat -sivuun, Luontoon.fi-sivuston blogeihin ja Suomen Luontokeskus Haltiaan, noin muutamia mainitakseni. Eikä sovi unohtaa #suomiretken omaa kokoomasivua, jolla esittäytyy toinen toistaan upeampia blogikirjoituksia ja valokuvia sekä Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogin Helsinki-postauksia, joista osan tyttö toteutti yhteistyössä pääkaupunkimme kanssa viime kesänä.

retki1

Säderskär majakka | Helsinki

Säderskär majakka | Helsinki

Nuuksio | Espoo

vinkki2

Syksy | Helsinki

Kokemäenjoella | Kokemäki

vinkki1

Kokemäenjoella | Kokemäki

retki2

Hauho | 2013

Kirkkonummi | Finland

Kirkkonummi | Finland

Sipoonkorpi4

Olisiko teillä jaettavana omia vinkkejänne, kotikaupunkienne matkailusivustoja
tai muita hyödyllisiä linkkejä?

 

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center