Teltta on eränkävijän paras ystävä

Pohdit sitten itsellesi sopivaa majoitetta tai etsit juuri tiettyä telttaa, tältä sivulta löydät omat parhaat vinkkini majoitteen hankintaan.


Sisällysluettelo

 

Teltta
Erämaassa teltan saa pystyttää käytännössä mihin vain. Telttapaikka kannattaa kuitenkin aina etsiä mahdollisuuksien mukaan vesistön läheisyydestä.

 

Telttailun ABC

Missä saa telttailla?

Tiedätkö varmuudella, mihin saa pystyttää teltan? Missä saa telttailla? Entä mitä majoitteen pystyttämisessä tulee ottaa huomioon? Lue tästä artikkelista vuodelle 2022 päivitetyt telttailusäännöt!

Millainen on hyvä telttapaikka?

Tuulelta suojaisat notkelmat saattavat monesti houkutella leiripaikaksi, mutta sadesään sattuessa vesi voi kerääntyä ikävästi teltan ympäristöön. Veden läheisyydessä teltta voi kerätä kosteutta, ja tunturin huipulla tuulee. Lue tästä artikkelista vinkit telttapaikan valintaan.

Lisäksi löydät täältä vinkit eri maasto-olosuhteisiin.

Riittääkö teltan vesipilariarvo 3000 mm?

Vesipilariarvo eli teltan vedenpitävyys on äärimmäisen tärkeää niin mukavuuden kuin selviytymisen kannalta. Et takuulla halua, että vesi tiputtaa sisään tai että majoitteen pohja lainehtii sateisen yön jälkeen. Kysymys kuuluu, riittääkö teltan vesipilariarvoksi 3000 mm?

 

paras teltta
Nuuksion Kolmilammin telttapaikka on maksullinen, eli tänne ei saa pystyttää telttaa ilman ostettua telttalupaa.

 

Telttamallit

Neljän hengen teltat

Neljän hengen teltta majoittaa isommankin eräjengin. Lue tästä artikkelista vinkit neljän hengen telttoihin.

Yhden hengen majoite

Kolmen hengen teltat majoittavat tilavasti kaksi ja tiiviisti kolme kulkijaa. Lue tästä artikkelista vinkit kolmen hengen telttoihin.

Sooloretkeilijän majoite

Yhden hengen teltta on parhaassa tapauksessa kevyt kantaa ja näppärä pystyttää. Jokaisen itsenäisen retkeilijän tulee kuitenkin olla varma, että pystyy pystyttämään teltan ilman apua, oli sää mikä tahansa. Lue tästä artikkelista vinkit yhden hengen majoitteisiin.

Kupoliteltta sopii parhaiten kovapohjaiseen maastoon

Millaisella maaperällä yleensä majoitut? Jos vastaat kovalla, suosittelen kupolitelttaa! Kupoliteltta tarvitsee vain tolpat pysyäkseen pystyssä, eli sitä ei tarvitse kiinnittää naruin maahan. Tästä artikkelista löydät parhaat kupolimallit!

Mikä on paras maisemamajoite?

Maisemamajoitteessa pääsee ihailemaan (ja kuvaamaan) ympäröivää luontoa sen koko komeudessa. Kurkkaa täältä huikea maisemamajoite!

Loue M34 (Järvinen)

Tavan kankainen tai ihmisen rakentama kelopuinen laavu on varmasti jokaiselle luonnossa liikkujalle tuttu ilmestys. Moni on myös saattanut nähdä vähintään valokuvista eränkävijäesi-isiemme yöpymissuojana myöhäissyksyllä ja talvipakkasilla toimineet havulaavut. Mutta oletko kuullut tai nukkunut louteessa? Tuossa ainoassa aidosti suomalaisessa avotulimajoitteessa?

 

Loude

 

Lofoottien maisemapaikat majoittujalle

Lofootit ovat monen Norjassa retkeilevän unelmakohde, mutta missä Lofooteilla kannattaa telttailla ja mistä löytyvät Lofoottien parhaat leirintäalueet? Nappaa vinkit talteen tästä artikkelista!

 

Lofootit

 

Makuupussit