Toimitus

Monni Himari

Luovasti luonnosta kirjoittava kalastustoimittaja

Monni Himari

Olen Monni Himari, luontokuvaaja ja luonnon puolesta puhuja.

Perustin KAUKOKAIPUUN helmikuussa 2008. Kirjoitin vuosia maailmalla matkailusta, sinkoilin suuntaan ja toiseen, kunnes pysähdyin, käänsin takkini ja keskityin Suomen ja Pohjois-Norjan luontokohteisiin. Keväällä 2014 perustamani Suomiretki-tempaus on oodi kotimaan kauneudelle.

Minulla oli ilo ja kunnia toimia Luonnonpäivän lähettiläänä Suomen 100-vuotisjuhlavuotena.

Ominta minua ovat tummat ja tunnelmalliset, väkeviksikin kutsutut erätarinat, joita julkaisen niin kansien välissä kuin alan lehdissä. Voit tutustua tuotantooni täällä. Kolmas teokseni RAUTUAIKA – pohjoisen pioneerikalan kertomaton tarina julkaistaan kesäkuussa 2024 Riihimäen Erämessujen yhteydessä järjestettävillä Eräkirjamessuilla.

Harjoitan pohjoista omavaraisuutta – kerään, kuivaan, kuopsutan perunamaata ja kalastan. Kalastustarinoitani voit lukea Kalast.us-sivustolta ja Erä-lehden sivuilta.

Lokakuussa 2023 kutsuin KAUKOKAIPUUn tiimiin hyvän ystäväni ja mentorini Joppe Rannan, jonka kirjoitukset pureutuvat syvälle varustepoliittisiin kysymyksiin. Hän, jos kuka, on omiaan auttamaan sinua varusteiden valinnassa, innostamaan retkelle lähiluontoon sekä kokeilemaan vanhoja eräperinteitä.

Instagram: @monnihimari
Facebook: @KAUKOKAIPUU
Twitter: @monnihimari
SEO-palvelut: SEOhub.fi

Joppe Ranta

Genrensä tunteva retkeily- ja varustetoimittaja

Joppe Ranta

Olen Joppe Ranta, retkeilytoimittaja ja Retkinikkari.

Alkusysäys yli 30 vuotta jatkuneeseen työhöni kirjoittajana ja outdoor-asiantuntijana on oppikoulun ainekirjoituksissa ja lapsuuden kesissä itähämäläisessä luonnossa. Partioharrastus toi elämään retkeilyn ja siitä kirjoittamisen, sekä myöhemmin myös ammatin. Artikkelit Retki- ja Erä-lehdissä sekä lukuisat nettitekstit ovat tuoneet minut tutuiksi retkeilevälle kansanosalle Suomessa, mutta myös ulkomailla. Olen kirjoittanut retki- ja vaelluskohteista, tehnyt matkakertomuksia, pitänyt ruokapalstaa ja kirjoittanut vaikka mitä, mutta ehkä eniten olen varustetoimittaja. Olen testannut, vertaillut ja kokeillut kaikenlaisia retkeilyvälineitä ja kirjoittanut niistä satoja juttuja.

Elämänmittainen retkeilyharrastus ja monipuolinen työura outdoor-alalla on vienyt minut kirjoittamisen lisäksi kouluttajaksi, juontajaksi ja esiintyjäksi sekä asiantuntijaksi kameran molemmin puolin, tuoden valtavan kokemusperäisen tietotaidon retkeilyvälineisiin sekä erätaitoihin.

Minulle on vahva intohimo antaa osaamiseni ihmisten käyttöön. Haluan osaltani olla tasoittamassa polkua luontoon ja auttaa esimerkiksi varustevalinnoissa. Kantapään kautta ei kaikkien tarvitse itse oppia asioita. Olen hyvin iloinen saamastani kutsusta Kaukokaipuun tiimiin. Koen suurta ylpeyttä päästä osaksi luotettavaksi tunnustettua ”brändiä” ja sen jakamaa arvomaailmaa.

Yhdessä olemme enemmän ja yhdessä voimme palvella entistä laajemmin lukijoitamme.

Instagram: @retkinikkari
Facebook: Retkinikkari
YouTube: @retkinikkari
Äänessä: Retkiradio
www.retkinikkari.fi
www.nuotiotarinat.fi