2 hengen teltta – parhaat teltat kahdelle hengelle

2 hengen teltta sopii nimensä mukaisesti kahdelle hengelle tai tilavaksi majoitteeksi yhdelle kulkijalle. Lue vinkit 2 hengen teltan hankintaan!

Olen retkeillyt jo useamman vuoden 2 hengen teltalla, vaikka toki grammanviilaajan 230 gramman kärsimysteltta olisi kevyempi kantaa.

Tämän kokoisen pienen teltan sisään ei kuitenkaan saa varusteita, ja kuten todettu, ei sinne mahdu kahta ihmistäkään. Sama koskee myös yhden hengen telttoja.

Olen kerännyt tähän artikkeliin omat vinkkini kahden hengen teltoista, joita olen päässyt testaamaan omilla retkilläni.

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä myös sinulle, mikäli suunnittelet vastaavan majoitteen hankkimista!

 

2 hengen teltta
Marmot Vaporin 2 hengen teltta kulki mukana Pöyrisjärven erämaahan sijoittuneella vaelluksella.

 

Marmot Tungsten, kevyt 2 hengen kupoliteltta retkeilyyn ja vaelluksille

Kolmen vuodenajan Marmot Tungstenin etu on siinä, että kyseisestä mallista löytyy kaksi ovea ja kaksi eteistä eli absidia. Tungsten UL -teltat ovat tunnetusti kevyitä olematta silti yhtä herkkiä vaurioille kuin ultrakevyet vaihtoehdot.

Olen aiemmin julkaissut Marmot Vaporin “maisemateltasta” oman artikkelinsa, jonka pääset lukemaan täältä.

Kupoliteltan suurin etu on mielestäni siinä, että teltta seisoo aina “omilla jaloillaan”, minkä ansiosta yösijan voi pystyttää vaikkapa Porkkalanniemen kalliolle, jonne kiilojen nakuttaminen olisi mahdotonta.

Lue vinkit, mihin teltta kannattaa maastossa sijoittaa »

 

2 hengen teltta
2 hengen teltta toimii loistavasti myös yhden hengen majoitteena, jolloin tilaa riittää teltan sisälle sijoitettaville varusteille.

 

Aurinkoisella säällä teltta ei kaipaa päällyskangasta

Mikäli sää on suotuisa, eikä sadetta ole luvassa, nukun aina ilman päällimmäistä telttakangasta. Näin teltta pysyy myös viileämpänä ja ainakin itse nukun tällöin paremmin. Myönnän olevani hieman ahtaanpaikankammoinen, minkä vuoksi tämä tapa nukkua on myös itselle mieluisampi.

Marmotin telttamallissa päällikankaan saa kiinnitettyä nopeasti ja vaivattomasti klipseillä, joten jos keli yhtäkkiä heittäisi häränpyllyä, vettäpitävän kuoren saa nopeasti paikoilleen.

 

2 hengen teltta
Marmot Vaporia ei suotta kutsuta “maisemateltaksi”.

 

Tunnelitelttojen suosikki, Fjällräven Abisko Endurance 2

Kalavaelluksilla, kun tilaa tarvitaan hieman enemmän, suosin Fjällräven Abisko Endurance 2 -telttamallia. Kevyt ja säänkestävä 2 hengen tunneliteltta ei myöskään paina liikaa, vain 2.6 kiloa. Kun majoitteen vielä jakaa kahdelle, kannettavaa ei jää nimeksikään.

Abisko Endurance 2 sopii myös ympärivuotiseen käyttöön, vaikka se ei olekaan talviteltta. Materiaali on vahvaa silikonikäsiteltyä ripstop-polyamidia, ja teltan saa kiinnitettyä tukevasti useiden kiinnitysnarujen ansiosta.

Ulkoteltan vesipilariarvoksi on annettu 3000 mm ja lattian vesipilariarvoksi 6000 mm. Vesi ei ole tulvinut sisään telttaan, vaikka olen majoittunut tällä teltalla myös kaatosateessa.

Tutustu muihin kahden hengen telttamalleihin »

 

Laggo

telttapaikka
Mikäli retkeilet koirakaverin kanssa, kahden hengen teltta on must!

 

Kun hankit retkeilyvarusteita boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa.