Road trip Islannin ympäri – toivottavasti jo ensi vuonna!

Tovi sitten julkaisemani artikkeli Omalla autolla Islantiin – kallista vai kannattavaa? keräsi Facebookin puolella mukavasti kommentteja ja ajatuksia, enkä ihmettele: road trip Islannin ympäri on varmasti monen reissaajan haave, oli alla sitten oma tai vuokra-auto.

Jatketaan Islanti-aiheiden parissa, aionhan lähteä sinne heti kun tilanne niin sallii.

Nimittäin ja kuten rahapoliittisessa artikkelissani mainitsin, maahan pääsevät tätä nykyä kaikki kaksi rokotetta saaneet matkailijat.

 

Islannin ympäri omalla tai vuokra-autolla
Kuuletko Fjadrárgljúfurin kanjonin kuiskauksen?

 

Mutta missä jutut?

Vaikka Islanti teki minuun syvän vaikutuksen, olen syystä tai toisesta kirjoittanut siitä varsin vähän.

Ja syystä tai toisesta joidenkin matkakohteiden kanssa käy juuri niin. Olen ollut huomaavinani, että tätä tapahtuu omalla tontilla etenkin niiden paikkojen kanssa, joista muodostuu itselle erityisen tärkeitä ja muistorikkaita.

Onneksi päiväkirjat ovat tallessa ja kuvat löytyvät kovalevyiltä. Myös ajoreitti on taltioitu Google Maps -kartaksi, onhan minulla tapana merkitä ylös niin automatkat kuin kohteet (kohdekartan näet hieman alempaa).

Vinkki: Klikkaa kartan vasemmassa yläkulmassa olevaa nuolella varustettua ikonia ja saat karttapisteet auki nimittäin. Kartalle on merkitty niin käydyt kohteet kuin silloiset yöpaikat ja pysähdyspisteet. Kartan otsikon perässä olevaa tähteä klikkaamalla voit tallentaa kartan omiin suosikkeihisi ja palata aiheen pariin, kun suunnittelet omaa Islannin-reissuasi.

 

Islanti

 

Islannin nähtävyydet kartalla

Lisäksi olen pinnannut alla olevaan toiseen karttaan ne Islannin nähtävyydet, joiden luona itse kiersin. Tai niin ainakin luulin: osa puuttuu ja tulen lisäämään niitä kartalle sitä mukaa, kun ehdin seuraavan kahden viikon aikana julkaista Islanti-aiheisia kirjoituksia.

Tarkoitus on siis viimein käydä läpi koko road trip Islannin ympäri. Uskomatonta, että sitä piti odottaa näin kauan.

Mutta kuten edellä todettu, kovalevy (niin korvien välissä kuin työpöydällä) on ystävä. Olkoon tämä kartta esimakua tulevasta, sillä kerrottavaa ja kuvia on paljon!

 

 

Islannin road tripin kohteet

Golden Cirle (Kultainen kierros) »
★ Stafnesvitin majakka (tulossa) »
★ Glymurin vesiputous (tulossa) »
★ Fjadrárgljúfurin kanjoni (tulossa) »
★ Dyrhólaeyn majakka (tulossa) »
★ Vík ja Reynisfjaran mustat rannat (tulossa) »
★ Húsavík (tulossa) »
★ Akureyri (tulossa) »
Reykjavik »

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center