Vík ja Reynisfjaran mustat rannat

Jatkoimme Dyrhólayen luonnonsuojelualeen perimmäisestä nurkasta löytyvältä saman nimiseltä majakalta kohti maan tunnetuinta rantaa, mustahiekkaista Reynisfjaran Black Beachia.

Vík ja Reynisfjara, Islanti. Matkaa ei ollut pitkälti, sillä Víkin alueen luontokohteet sijaitsevat näköyhteyden päässä toisistaan; alempi kuva on otettu Etelämannerta tähystävän majakan takapihalta. Täältä kaukaa rannan tyrskyjä tähystellessään ei kuitenkaan uskoisi, miten vaarallisina Pohjoiselta jäämereltä käyvät aallot voivatkaan ärjyä: merelle eikä äiti Maalle kannata koskaan kääntää selkäänsä – viimeisin luonnonvoimien uhri on kuluvan vuoden tammikuulta.

Jos mietitte, miltä tuollainen kuolemaan johtava sneaker wave näyttää, katsokaa (loppuun asti) tältä videolta, jossa kukaan ei kuitenkaan onneksi loukkaantunut.

 

Vík ja Reynisfjara Islanti
Vík ja Reynisfjaran mustat rannat ovat Islannin kuvatuimpia nähtävyyksiä.

 

Luonto Islannissa on muutoinkin oikullinen: viereisen jäätikön alla kytee pahamaineinen aikapommi Katla, jonka hiljaiselo on jatkunut jo 99 vuoden ajan. Läheltä löytyy myös Eyjafjallajökull, jonka tuulten mukana levittämä tuhka meinasi estää perhejoulumme vuonna 2010. Pikkusiskoni ehti kuitenkin ihmeen kaupalla sen viimeisen lentoon lähteneen koneen kyytiin, joka toi matkailijat Englannista joulunviettoon Suomeen.

 

Vík ja Reynisfjara Islanti

Vík ja Reynisfjara Islanti

 

Paikallinen legenda kertoo kahtakin tarinaa merestä pistävistä mustista basalttikivistä. Olivatko siinä kaksi päivänvalon takia paikoilleen jähmettynyttä trollia sekä kolmimastoinen laivansa vaiko huonosti päättyneen rakkaustarinan loppu.

 

Vík ja Reynisfjara Islanti

Vík ja Reynisfjara Islanti

Vík ja Reynisfjara Islanti

Vík ja Reynisfjara Islanti

Vík ja Reynisfjara Islanti

Islanti

Islanti

Vík ja Reynisfjara Islanti

ISLANTI

Lue myös muut Islannin luontokohdevinkit

Vinkkeihin

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center