Palanga on Baltian kauneimpia hiekkarantoja

Vietä rantaloma Baltiassa ja lähde Liettuaan, josta löytyy upea Palanga Beach. Täällä Itämeren aallot huuhtovat silmänkantamattomiin jatkuvaa kaunista hiekkarantaa, jota halkoo yli 400 metriä pitkä komea ja kuvauksellinen puulaituri.

Joko Pärnu ja Jurmala on koettu? Liettuan Palanga (tunnettu myös nimellä Palanga Beach) on ehdoton käyntikohde, mikäli haluat kokea jotain uutta ja viettää rentoa rantalomaa Baltiassa. Pitkät, silmänkantamattomiin jatkuvat rannat, kuvaukselliset tuulen muovaamat hiekkadyynit ja kaunis Itämeri tarjoavat mukavan lomakohteen niin pariskunnille kuin perheen kanssa reissaaville.

Kesäisin varsin suosituttu kohde on omiaan myös keväisin ja syksyisin. Vaikka pikkukaupunki ei vedä vertoja Pärnulle tai Jurmalalle, paikka on omiaan leppoisaan lomailuun vailla kiirettä. Pakkaa mukaan piknik-eväät ja istahda pitkälle puulaiturille ihailemaan Itämerta sekä seuraamaan, kuinka paikalliset kalastavat.

Ikuista matkakuviin yli 400m pitkä puinen laituri

Liettuan Palanga tunnetaan yhtenä Baltian parhaista uimarannoista, jota halkoo pitkä puulaituri, Palangos tiltas. Vuonna 1998 valmistuneella laiturilla on mittaa huikeat 470 metriä. Kohde on suosittu vierailukohde niin paikallisten, lähialueilta saapuvien liettualaisten kuin ulkomailta reissaavien turistien keskuudessa.

Laiturille johdattavan kävelykatu J Basanaviciaus gatvén varrella sijaitsee useita ravintoloita ja terasseja, joille voi pysähtyä nauttimaan paikallisen oluen ja suolaista purtavaa. Rantabulevardin varrella voi myös tehdä monenlaisia tuliaisostoksia huokeaan hintaan – onhan yleisesti tiedossa, että Liettua on Baltian edullisin maa.

 

Palanga Liettua
Yli 400 metriä pitkä puinen laituri Palangos tiltas on alueen suosituimpia nähtävyyksiä.

Palanga tunnetaan yhtenä Liettuan kauneimmista uimarannoista. Kuva: Julius Adomavičius / Lithuania Travel

Kreivinajoilta nykypäivään ja Meripihkamuseoksi

Palanga sijaitsee Liettuan länsirannikolla, maan kolmanneksi suurimmasta kaupungista Klaipėdasta noin 30 kilometriä pohjoiseen. Kaupungin nimi mainittiin ensimmäisen kerran vuonna 1161 Tanskan silloisen kuninkaan Valdemar I:n maihinnousun yhteydessä. Myöhemmin, vuonna 1253 Palangan nimi nousi esiin saksalaisen ritarikunnan aikakirjoissa.

Vaikka Palanga oli vielä tuohon aikaan harvaanasuttu, kohde oli sijaintinsa vuoksi tärkeä: Palanga erotti silloisen Preussin ja Liivinmaan toisistaan.

 

Palanga Meripihkamuseo
Palangan Meripihkamuseota ympäröi kaunis puutarha. Kuva: Palanga Meripihkamuseo

 

Vieraile Tyskevitsin palatsissa ja Meripihkamuseossa

Kauniiden rantamaisemien lisäksi alueelta löytyy historiallisesti kiinnostavaa nähtävää: 1800-luvulla Palangaa hallitsi Tyskevitsin (Tiškevičių) perhe, joka rakennutti alueelle kuuluisan Tyskevitsin palatsin vuonna 1897. Nykyisin palatsista löytyy Meripihkamuseo, jonka kokoelmissa on yli 4 500 meripihkasta tehtyä esinettä. Lasivitriinien takaa pääsee ihailemaan valtavia meripihkanäytteitä sekä lukuisia, toinen toistaan upeampia meripihkakoruja. Museon suurin yksittäinen meripihka painaa yli kolme kiloa ja on kolmanneksi suurin meripihkalöytö koko maailmassa.

Palatsin pohjakerroksessa voi ihmetellä varsin krumeluuria sisustusta. Lisäksi palatsissa pääsee vierailemaan Punaiseen salonkiin, Suureen salonkiin, Kreivittären salonkiin, Siniseen salonkiin ja Nuoren kreivin salonkiin, noin muutamia mainitakseni.

Kohde on todella näkemisen arvoinen.

 

Latvia Meripihkamuseo
Kreivinaikaista elämää. Kuva: Palanga Meripihkamuseo

Meripihkamuseo Liettua

 

Majoitus ja hotellit Palangassa

Palanga on suosittu matkakohde etenkin kesäisin, jolloin kaupungit kadut ja ranta täyttyvät matkailijoista. Jos aikataulu antaa periksi, täällä kannattaa matkailla myös sesongin ulkopuolella, sillä kohde on kaunis myös keväisin ja syksyisin.

Täällä matkaillessaan kannattaa majoittua esimerkiksi Grand Baltic Dunesissa, Hotel Pušų paunksnėjessa tai mikäli kukkaro kestää, Palanga Life Balance SPA -hotelliin. Kaupungista löytyy myös edullisempaa AirBnb-majoitusta.

Tutustu alueen ravintolatarjontaan täällä »

Näin pääset kohteeseen

Palangaan pääsee helposti Klaipedasta, josta on kohteeseen noin tunnin ajomatka. Mikäli et liiku omalla autolla, hyppää bussin kyytiin. Lipulle tulee hintaa vajaa kaksi euroa. Palangaan voi myös lentää Ryanairin siivin Lontoon Stanstedista.

Tutustu road tripin pakkauslistaan »
Osta Viro, Latvia, Liettuan kartta + opas täältä »

 

Palanga Liettua
Lähde Liettuaan ja löydä Baltian kaunein hiekkaranta! Täällä Itämeren aallot huuhtovat silmänkantamattomiin jatkuvaa kaunista hiekkarantaa.

Palanga Liettua
Ilta Itämeren aaltoihin uppoavaa auringonlaskua ihaillen on mitä parhainta tekemistä pariskunnille.

 

Sivu sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä, jotka on merkitty kultaisella boldauksella. Saan myynneistä pienen provision, mutta sinä et silti maksa tuotteesta yhtään enempää. Kiitos, että tuet Kaukokaipuun toimintaa.

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center