SINGAPORE

Singapore on yksi Aasian kiehtovimmista ja siisteimmistä kaupungeista. Vieraile nähtävyyksillä, hengähdä hetki rehevässä luonnossa ja istu iltaa upeilla kattoterasseilla.

Singaporen-matkaopas

Singaporen upeat kattoterassit

Mikä olisikaan parempi tapa viettää iltaa Singaporen lämpimässä yössä kuin tutustua kaupungin toinen toistaan upeampiin kattoterasseihin!

1-Altitude roof-top bar on yksi Singaporen tunnetuimmista ja suosituimmista kattoterasseista. Vierailu One Raffles Place Buildingin 1-Altitude roof-top bar -kattoterassilla maksaa 25 dollaria, ja hinta sisältää yhden vapaavalintaisen drinkin.

Sisäänpääsy mahtipontisesta uima-altaastaan tunnetun Mandarin Bay Sands -hotellin huipulla sijaitsevalle Observation Deskille kustantaa 24 dollaria.

 

Singapore

 

Singaporelainen keittiö, ruokamatkailijan taivas

Miltä maistuvat dimsumit aamupalalla, tai Congee, eli mahdollisimman veteläksi ja pehmeäksi keitetty suolaisella “possuhillosilmällä” nautittu riisipuuro? Entä oletko päässyt testaamaan maailman 50 parhaan ruoka-annoksen listalle valittua Chili Crab -annosta?

Lue ruokamatkailijan vinkit Singaporeen »

 

Singapore

 

Vietä hetki hektisessä Singaporen Little Indiassa

Mausteiden ja kukkien aistikasta tuoksua, kovaäänistä ja iloista keskustelua, pannujen tirinää, autojen hurinaa ja pyöränkellojen rinkutusta.

Singaporen historiallinen Little India (Pikku-Intia) on yksi kaupungin vilkkaimmista alueista, jonka kaduilla pääsee tutustumaan Singaporen intialaisen yhteisön elämään ja arkeen sekä huikeisiin ostosmahdollisuuksiin.

Lue lisää Little Indiasta »
Tunnetko iltapukuun sonnustautuneen Orchard Roadin tarinan?

 

intialainen ruoka

Gardens by the Bay

 

Gardens by the Bay, maankuulu puutarha

Auringonvalossa kylpevä Singapore on aivan uskomattoman kaunis. Iltapukuun verhoutunut Singapore on aivan uskomattoman kaunis.

Ja niin on myös näyttävästä arkkitehtuuristaan ja yli 3 000 kasvilajistaan tunnettu Gardens by the Bay, jonka upean miljöön haluan ehdottomasti kuvata seuraavalla reissulla yöaikaan.

Tutustu Gardens by the Bayn puutarhaan »
Rentoudu aamukävelyllä Henderson Waves -kävelysillalla »

 

Singapore Parkroyal on Pickering

 

Yövy Park Royal on Pickeringissa

Ekoluksus nousee täällä aivan uudelle tasolle: pinta-alaltaan 15,000 neliömetrin taivaspuutarhan valaistukseen käytetty energia taltioidaan 100% aurinkopaneeleilla, ja julkisten tilojen sähkönkäyttöä minimoidaan liiketunnistimin.

Mahdollisimman energiatehokkaaksi rakennetun hotellin huoneisiin johtavat käytävät sijaitsevat konkreettisesti ulkona, eli koko rakennusta kiertää leveä terassikäytävä. Tällä ratkaisulla hotelli on halunnut leikata ilmastointikustannuksia ja sitä kautta energiantarvetta.

Lue lisää upeasta ekohotellista »

 

Intan-museo

 

Vieraile yksityisessä Intan-museossa

”Ulkona ilmaa pystyi leikkaamaan veitsellä, minibussin ilmastointi huusi täysillä. Torkuin koko neljänkymmenen minuutin matkan pitkin laitakaupungin asfalttiteitä kohti Intan-museota, joka itse asiassa on erään peranakalaisen miehen koti. Asia tosin valkeni vasta paikan päällä, enkä tahtonut uskoa näkemääni: reissulogiikkani on aina perustunut paikallisten kanssa oleskeleuun ja niihin pienimpiin katuravintoloihin poissa keskustan vilkeestä.

Herkistyin että niiskaisin. Pääsy paikallisen, vieläpä alkuperäistä peranakalaiskulttuuria edustavan miehen kotiin oli kunnia – upea kokemus, jonka toivoisin tapahtuvan jokaisella reissulla, minne ikinä matkustankin.

Lähde museokierrokselle »

 

Intan-museo