Hetki hektisessä Singaporen Little Indiassa

Mausteiden ja kukkien aistikasta tuoksua, kovaäänistä ja iloista keskustelua, pannujen tirinää, autojen hurinaa ja pyöränkellojen rinkutusta.

Singaporen historiallinen Little India (Pikku-Intia) on yksi kaupungin vilkkaimmista alueista, jonka kaduilla pääsee tutustumaan Singaporen intialaisen yhteisön elämään ja arkeen sekä huikeisiin ostosmahdollisuuksiin.

Koetan miettiä, miltä kaupunginosa näytti silloin, kun täältä vielä löytyi kilparata, karjanhoitajia ja suuria tiiliuuneja. Vaikka katumaisema on sittemmin muuttunut, värikäs historia väreilee kaikkialla.

 

Little India | Singapore

 

Suloista sekamelskaa

Little Indiaa voikin kuvailla suloiseksi sekamelskaksi, jossa vanhan ajan pienet puodit pitävät paikkaansa modernien ruokapaikkojen, boutique-hotellien ja taidegallerioide kyljessä.

1840-luvulla syntynyt karjakauppa juurtui alueelle, ja siten myös ensimmäiset intialaiset siirtolaiset saapuivat uusiin töihin. Kulttuurin vakiinnuttaessa paikkansa Pikku-Intiaan nousi moskeijoita ja hindutemppeleitä, joista osassa pääsevät turistitkin vierailemaan.

 

littleindia

 

Herkuttele intialaisella ruoalla

Nauti lounaaksi maittavaa eteläisen Intian kasvisruokaa tai pohjoisen tujuja tandoori-annoksia, kuten roti prataa (pyöreitä pannukakkuja) ja teh tarik -teetä.

Kun vatsa on täysi, kiertele ajan kanssa sareja myyviä puoteja ja piipahda myös ympärivuorokautisesti auki olevaan Mustafa Centeriin.

 

Little India | Singapore

Little India | Singapore

Little India | Singapore

Little India | Singapore

Retkiruokakirja

Retkiruokakirja tarjoilee yli 60 herkullista ja monipuolista kasvisohjetta ympärivuotiseen käyttöön: niin yllättäviä nuotiohetkiä kuin talvivaelluksia varten – ja kaikkea tältä väliltä, jälkiruokia ja välipaloja unohtamatta.

Tutustu →
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center