Hetki hektisessä Singaporen Little Indiassa

Mausteiden ja kukkien aistikasta tuoksua, kovaäänistä ja iloista keskustelua, pannujen tirinää, autojen hurinaa ja pyöränkellojen rinkutusta.

Singaporen historiallinen Little India (Pikku-Intia) on yksi kaupungin vilkkaimmista alueista, jonka kaduilla pääsee tutustumaan Singaporen intialaisen yhteisön elämään ja arkeen sekä huikeisiin ostosmahdollisuuksiin.

Koetan miettiä, miltä kaupunginosa näytti silloin, kun täältä vielä löytyi kilparata, karjanhoitajia ja suuria tiiliuuneja. Vaikka katumaisema on sittemmin muuttunut, värikäs historia väreilee kaikkialla.

 

Little India | Singapore

 

Suloista sekamelskaa

Little Indiaa voikin kuvailla suloiseksi sekamelskaksi, jossa vanhan ajan pienet puodit pitävät paikkaansa modernien ruokapaikkojen, boutique-hotellien ja taidegallerioide kyljessä.

1840-luvulla syntynyt karjakauppa juurtui alueelle, ja siten myös ensimmäiset intialaiset siirtolaiset saapuivat uusiin töihin. Kulttuurin vakiinnuttaessa paikkansa Pikku-Intiaan nousi moskeijoita ja hindutemppeleitä, joista osassa pääsevät turistitkin vierailemaan.

 

littleindia

 

Herkuttele intialaisella ruoalla

Nauti lounaaksi maittavaa eteläisen Intian kasvisruokaa tai pohjoisen tujuja tandoori-annoksia, kuten roti prataa (pyöreitä pannukakkuja) ja teh tarik -teetä.

Kun vatsa on täysi, kiertele ajan kanssa sareja myyviä puoteja ja piipahda myös ympärivuorokautisesti auki olevaan Mustafa Centeriin.

 

Little India | Singapore

Little India | Singapore

Little India | Singapore

Little India | Singapore

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center