Hetki hektisessä Singaporen Little Indiassa

Mausteiden ja kukkien aistikasta tuoksua, kovaäänistä ja iloista keskustelua, pannujen tirinää, autojen hurinaa ja pyöränkellojen rinkutusta.

Singaporen historiallinen Little India (Pikku-Intia) on yksi kaupungin vilkkaimmista alueista, jonka kaduilla pääsee tutustumaan Singaporen intialaisen yhteisön elämään ja arkeen sekä huikeisiin ostosmahdollisuuksiin.

Koetan miettiä, miltä kaupunginosa näytti silloin, kun täältä vielä löytyi kilparata, karjanhoitajia ja suuria tiiliuuneja. Vaikka katumaisema on sittemmin muuttunut, värikäs historia väreilee kaikkialla.

 

Little India | Singapore

 

Suloista sekamelskaa

Little Indiaa voikin kuvailla suloiseksi sekamelskaksi, jossa vanhan ajan pienet puodit pitävät paikkaansa modernien ruokapaikkojen, boutique-hotellien ja taidegallerioide kyljessä.

1840-luvulla syntynyt karjakauppa juurtui alueelle, ja siten myös ensimmäiset intialaiset siirtolaiset saapuivat uusiin töihin. Kulttuurin vakiinnuttaessa paikkansa Pikku-Intiaan nousi moskeijoita ja hindutemppeleitä, joista osassa pääsevät turistitkin vierailemaan.

 

littleindia

 

Herkuttele intialaisella ruoalla

Nauti lounaaksi maittavaa eteläisen Intian kasvisruokaa tai pohjoisen tujuja tandoori-annoksia, kuten roti prataa (pyöreitä pannukakkuja) ja teh tarik -teetä.

Kun vatsa on täysi, kiertele ajan kanssa sareja myyviä puoteja ja piipahda myös ympärivuorokautisesti auki olevaan Mustafa Centeriin.

 

Little India | Singapore

Little India | Singapore

Little India | Singapore

Little India | Singapore

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center