Talviretkeilijän opas
Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.
Uutta vuoteen 2023
Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?
Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.
UUTISKIRJE
KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.
Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.
Silfar on ihana! Löysimme paikan päälle ihan vahingossa viime vuoden kesäreissulla. Uimaan en uskaltanut, mutta kuvia tuli räpsittyä vaikka kuinka paljon!
Voi miten mukava kuulla! Silfar kyllä vetää sanattomaksi. Ihanaa, että tekin löysitte sinne! 🙂
Oi tänne on PAKKO päästä! Kiitos vinkistä <3
Ilo on minun puolellani! 🙂 <3
Onpa näyttävän näköinen kanjoni, josta en ollut aiemmin kuullutkaan. Ilman muuta täytyy pitää mielessä, kun Finnmarkin suunnalla seuraavaksi liikumme. Tuo snorklaus kuulostaakin todella kiinnostavalta, vaikka vesi taitaakin olla erittäin kylmää! Kuvien perusteella voisi arvella veden olevan todella kirkasta.
Finnmarkista löytyy paljon vielä melko piilossa olevia helmiä, joita tulen julkaisemaan tänne blogin puolelle myös muiden iloksi. Ja kyllä, vesi on varsin viileää mutta myös uskomattoman kirkasta! Haluaisin joskus päästä tuonne kuvaamaan vedenalaisia maisemia. 🙂
Google mapsiin tallensin!!! Ihanat kuvat. Drone on huippu tämän kaltaisiin kohteisiin!
Ihana kuulla, että vinkistä oli hyötyä! Finnmark on täynnä upeita kohteita, tämä on vain yksi niistä. 🙂 Ja drone tosiaan tekee oikeutta kuvakulmille. Silfar on mieletön!
Upean näköinen kanjoni, mistä en aikaisemmin ole kuullut. Tosin en ole pohjoista Norjaa vielä tutkinut, mikä on kyllä ollut jo pitkään mielessä. Olen yrittänyt etelästä edetä aika systemaattisesti mielenkiintoisia kohteita läpi ja seuraavaksi olisi tutkittava Bergenin ja Trondheimin väliä paremmin. Mieletön maa, ja tällaiset kohteet kiinnostavat – luontonähtävyydet ovat parasta!
Onneksi pohjoinen odottaa, ja etelä on täynnä toinen toistaan upeampia luontokohteita! 🙂
Upealta näyttää kanjoni ylävinkkelistäkin! Me käytiin elokuussa ihailemassa sitä kanjonin reunalta, tosin luontopolkua ei käyty sen pitemmällä kuin parkkipaikalta kanjonin reunalle kun miestä niin väsytti ettei jaksanut pitkän ajopäivän jälkeen enää liikkua.
Kattelin kyllä että oli ihan kivan näkösiä paikkoja siellä mihin teltankin vois pystyttää että tiedä vaikka joskus lähtis tonne paremmalla ajalla ihan olemaankin!
Silfarin alue on kyllä todella kaunista seutua, ja telttapaikkoja löytyy varmasti jos minkälaisista maisemista! Ja onneksi tänne voi aina palata, tiedän kyllä tuon tunteen kun joskus ei vaan yksinkertaisesti jaksa tehdä yhtään mitään ajomatkan päätteeksi. Mutta siksi voi aina tulla uudestaan. 🙂
Outs ja wau. Onpa sulla melkoisia mestoja melkein kotiovella. Piti näyttää näitä huikeita kuvia miehelle, että tahtoo tuonne 🙂 Mies kertoikin käyneensä Pyssyjoella ja harmitelleensa, ettei ollut kalastuslupaa. Oli ollut lohia oikein näytillä sankoin joukoin.
Silfarilla kannattaa ehdottomasti vierailla, kun seuraavan kerran ajelette tänne Finnmarkiin! 🙂 Ja kalastuslupa kannattaa myös hankkia hyvissä ajoin, ne myydään monesti loppuun jo ensimmäisten viikkojen aikana. Tuo lohennousu on aivan ihanaa katseltavaa. Niin upea ja jalo kala. <3
Kieltämättä hieno. Listalta minulla on myös Samarian rotko. Pakko on myös suositella Abiskon kanjonia Ruotsin Lapissa. Maailmanluokan repeämistä en rupea puhumaan, edes. Ensimmäisenä tulee kuohuvasta virrasta Mieleen, onkohan siellä koskikaroja. Hienointa olisi tietysti nähdä maailman kaikki koskikaralajit. Kaksi olen jo nähnyt.
Samarian rotko olisi kyllä upea nähdä omin silmin! Ja laitoinpa listalle myös Abiskon, kiitos siitäkin vinkistä. 🙂 Koskikarat ovat upeita lintuja, onnekas kun olet niitä jo päässyt näkemään!
Ihana vinkki, vaikka matkat Norjaan eivät ole nyt ihan lähisuunnitelmissa. Blogisi on niin esteettinen sekä sinulla on taito tuottaa myös kaunista tekstiä, että postauksiasi on ilo lukea. <3
Voi että, kiitos Sandra <3 Minun täytyy tutustua ihan ajan kanssa myös sinun uusimpiin juttuihisi, kurkkasin jo ja sieltähän löytyi vaikka mitä kiinnostavaa! <3
Pohjois-Norjassa en ole käynyt, haaveillut matkasta sinne kylläkin. Tarkoitus oli nyt syksyllä suunnata Lofooteille ystävän kanssa vanhalla surffipakulla kiertämään, mutta tämä maailman tilanne päätti vähän toisin… ehkä ensi vuonna sitten!
Toivottavasti ensi vuonna! Ja jos ikinä eksyt tänne Finnmarkin suunnalle niin tervetuloa meille kylään. <3
Aivan upeita maisemia ja kuvia! Norjassa on kyllä vaikka mitä upeita paikkoja. Lofootit on itselleni tutuin alue, vaikka olen myös Keski-Norjassa käynyt.
Kiitos Anne, Porsanger on kyllä aivan ihanaa aluetta. Minä taas tunnen Lofootteja paremmin Vesterålenin alueen, jota voin suositella lämpimästi, kun ensi kerran suuntaat sinne päin Norjaa. 🙂
Huikean näköinen paikka ja melkein pystyy aistimaan tuon raikkaan kuohun nenään näiden kuvien välityksellä.
Silfar totta tosiaan on hengästyttävän ihana. <3
Oi mikä paikka! Nyt kyllä harmittaa, ettei tiedetty tällaisesta helmestä meidän Norjan road tripillä. Pitääpäs muistaa seuraavalla kerralla, kiitos vinkistä Nella.
Kun ensi kerran tulette tänne päin pohjoista, laita viestiä! Voi olla, että täältä löytyy muitakin hyviä vinkkejä (jos en ole vielä ehtinyt julkaisemaan blogiin). Olen vasta hiljan aloittanut alueen tutkimisen paremmin ja täällä on tosiaan vaikka kuinka paljon myös niitä ei-niin-tunnettuja nähtävyyksiä. 🙂
[…] nähtävää vaikka kuinka! Ehkä ensi kerralla saavut tänne katsomaan ihan tarkoituksella upeaa Silfarin kanjonia tai kiertämään upean Ritaojan kierroksen läheisillä Lohtivaaran tuntureilla, jonne on varsin […]