Thermarestin makuualustat TOP 7

Millainen Thermarestin makuualusta kannattaa hankkia? Tästä artikkelista löydät seitsemän suosituinta mallia, jotka ovat ansainneet eniten hyviä arvosteluja käyttäjiltä.

Thermarestin makuualusta on monille tuttu retkeilyvaruste, jota myös kevytretkeilijät suosivat.

Tiesitkö, että Thermarestin menestystarina alkoi jo vuonna 1917? Tuolloin John Burrough lähti kehittämään mukavaa ja käytännöllistä makuualustaa ihan kaikille mutta etenkin vuorikiipeilijöille, harrastihan mies itsekin samaa lajia.

Pian Burrough jo perusti yhdessä kahden kiipeilijäystävänsä Jim Leanin ja Neil Andersonin kanssa yrityksen nimeltä Cascade Design.

Loppu on historiaa, ja nykyisin Thermarestin makuualustoille on myönnetty patenttisuoja.

thermarest makuualusta
Thermarestin makuualusta NeoAir on kulkenut mukana omilla kesäretkilläni.

Thermarestin tutut ja suositut makuualustat

Käydään tässä artikkelissa läpi seitsemän suosittua mallia, jotka kaikki ovat saaneet käyttäjiltä suhteellisen hyviä arvioita.

LAATUA KOLMEEN VUODENAIKAAN 🌳🍂❄️
Thermarest Trail Lite Large on laadukas itsetäyttyvä (eli itsestään täyttyvä) alusta kolmen vuodenajan retkeilyyn. Tämä makuualusta on leveä ja large-mallin koko on 196 x 64 cm. Kangas on paksua (3,8 cm) ja kestävää 50 denierin polyesteriä. Trail Lite -makuualusta soveltuu paljon ulkona nukkuville ja käy myös talvialustaksi, kun käytät sen yhteydessä solumuovialustaa.

VIIDEN TÄHDEN MAKUUALUSTA ⭐⭐⭐⭐⭐
Thermarest Prolite Apex Regular on monissa arvosteluissa viisi tähteä ansainnut itsetäyttyvä makuualusta kolmen vuodenajan retkeilyyn. Regular-mallin R-arvo on 3,9 ja koko 183 x 51 x 5 cm.

EDULLINEN KESÄALUSTA 🏕️
Thermarest Ridgerest Classic Large on kestävästä umpisolumuovista valmistettu edullinen makuualusta (540 g). Tämä malli soveltuu parhaiten kesäkäyttöön, sillä sen R-arvo on 2,0. Large-mallin mitat ovat 196 cm x 63 cm.

Thermarest Trail Lite (L)

Itsetäyttyvä makuualusta kolmen vuodenajan käyttöön. R-arvo: 3,2

Tutustu

Thermarest Prolite Apex Regular

Mukava itsetäyttyvä alusta kolmen vuodenajan käyttöön. R-arvo: 3,8

Tutustu

Thermarest Ridgerest Classic (L)

Kestävästä umpisolumuovista valmistettu edullinen makuualusta. R-arvo: 2,0

Tutustu

Luksusta ja keveyttä

Muhkea ja paksu:

NeoAir Topo Luxe on muhkeat 10 cm paksu ilmatäytteinen makuualusta. Malli sopii R-arvonsa ansiosta (3,7) hyvin kolmen vuodenajan käyttöön. Regular-malli on pituudeltaan 183 cm ja leveydeltään 51 cm. Tämä malli ei ole itsestään täyttyvä, mutta paketin mukana tulee pumppupussi makuualustan täyttämiseen (+ pakkauspussi ja paikkasarja).

Kevyt Thermarest-makuualusta

NeoAir Uberlight Regular on uskomattoman kevyt, painoltaan vain 250 g makuualusta. Malli on huomioitu muun muassa Gearjunkien, Outside-lehden ja UK Outdoor Industry Awardsin taholta. Tämä malli sopii etenkin kiipeilyä ja kevytretkeilyä harrastaville. Pintakangas on valmistettu 15 denierin ripstop-nailonista ja pohja 15 denierin nailonista.

Pieneen tilaan pakkautuva makuualusta:

Thermarest Prolite Plus Regular on pieneen tilaa pakkautuva ja suhteellisen kevyt (650 g) makuualusta. Mallin R-arvo on 3,2. Malli on itsestään täyttyvä eli todella helppokäyttöinen: jätä alustan ilmaantumaan vaikka iltaruokailun ajaksi ja se täyttyy itsestään.

NeoAir Topo Luxe Regular

Topo Luxe on muhkeat 10 cm paksu ilmatäytteinen makuualusta. R-arvo: 3,7

Tutustu

NeoAir Uberlight Regular

Kesäajan ja kolmen vuoden ajan käyttöön. R-arvo: 2,3

Tutustu

Prolite Plus Regular

Pieneen tilaa pakkautuva kevyt (650 g) makuualusta. Mallin R-arvo on 3,2.

Tutustu

Naisten Thermarest-makuualustat

Naisille on tällä hetkellä tarjolla kahta eri mallia:

Thermarest Women’s Prolite Plus on R-arvoltaan 3,9. Malli sopii aktiiviselle retkeilijälle kolmena vuodenaikana ja varauksella myös talvikäyttöön (etenkin, jos käytät myös solumuovista alustaa tai toista ilmatäytteistä patjaa). Prolitea on kiitelty etenkin sen mukavuudesta.

Thermarest Women’s Trail Lite on Trail Lite -alustasta naisten mitoituksella valmistettu lämpimämpi makuualusta. Myös tämä malli on itsestään täyttyvä. Regular-mallin koko on 168 x 51 x 3,8 cm. Muutoin ominaisuudet ovat samat miesten malliin verrattuna: pinta- ja pohjakangas on valmistettu 50 denierin polyesteristä, ja venttiilinä toimii helppokäyttöinen WingLock-venttiili.

Thermarest Women's Prolite Plus

Varauksella myös talvikäyttöön sopiva makuualusta. R-arvo: 3,9

Tutustu

Thermarest Women's Trail Lite

Naisten mitoitus ja lämpimämpi malli. R-arvo: 4,5

Tutustu

Thermarest Blockerlite Pump Sack

20-litrainen pumppupussi Thermarest-alustojen täyttämiseen.

Tutustu

Miksi R-arvolla on väliä?

R-arvon avulla vertaillaan eri makuualustojen lämmöneristävyyttä; mitä suurempi R-arvo on, sitä paremmin makuualusta eristää kylmää.

Lapissa kannattaa kesäisinkin suosia R-arvoltaan yli 3 olevaa makuualustaa, kun taas Etelä-Suomessa (ja muualla) selviää yleensä hyvin kesäaikaan myös R-arvoltaan 2-2,6 makuualustalla.

Unenlahjat ja itselle sopivat nukkumislämpötilat vaihtelevat kuitenkin todella paljon: mitä paremmin tunnet kehosi ja sen, kuinka lämpimässä tai viileässä tykkäät nukkua, sitä paremmin osaat valita oikealla R-arvolla varustetun makuualustan.

retkellä

Kun hankit retkeilyvarusteita boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa.