Elämäsi valo — LUMONITE Leader DX6500

Mattoveitsi viiltää auki postin tuoman paketin, pahvin liepeet taittuvat sivuilleen. Esiin paljastuu tyylikäs musta kotelo, jonka kanteen on painettu LUMONITE ja jonka saapumista olemme kärsimättömästi odottaneet (vaikka toimitus nopeasti saapuikin).

Voisi kuvitella, että tehokasta moottorikelkkavaloa tarvitaan vain pimeimpään ajoaikaan — silloin kun kelit ovat pahimmat, eikä eteensä näe kaamoksen synkkyydessä.

Tosiasiassa sama tilanne kohtaa tunturikulkijan myös kevätaikaan. Valon ollessa flätti maaston muotoja voi olla todella vaikea erottaa. Ja vaikka reitti tuttu olisikin, turvallisuudesta emme koskaan halua tinkiä.

Jokainen kelkkailija tietää ja tuntee ikävät ”patit”, jotka ilmestyvät flätillä valolla kuin tyhjästä; kun maisema on tasaisen valkoinen, maan muotoja ei erota millään. Pattien taakse ei näe, paitsi tehokkaan ajovalon ansiosta.

Siksi täydensimme varustearsenaaliamme markkinoiden tehokkaimmalla LUMONITE® DX6500-valaisinpäästä kasatulla kypärävalosetillä, jonka saimme Valostorelta ja jota voi käyttää niin ostalamppuna kuin kelkan konepeltiin kiinnitetynä lisävalona.

lumonite
LUMONITE Leader (DX6500) toimitetaan tyylikkäässä ja kestävässä kotelossa.

LUMONITE Leader (DX6500) on vaativan talviretkeilijän ja moottorikelkkailijan tehokas apuvalo ✨

Lumoniten lippulaivamalli DX6500 on monikäyttöinen lisävalo, joka pystyy ylläpitämään yli 6000 lumenia noin kahden tunnin ajan. Suomessa suunniteltu ja siten Design from Finland -merkin ansainnut malli on kehitetty käyttäjiltä saatujen palautteiden perusteella.

Kun minä testaan supertehokasta lisävaloa otsalampun vakanssissa, puoliso touhuaa kelkan parissa: kojepelti puhdistetaan ja kuivataan, ja sen pintaan liimataan GoPron kanssa yhteensopiva kiinnitys. Sen ansiosta valaisimen paikkaa on helppo vaihtaa käyttötarpeen ja vaaditun kulman mukaan.

Kun ”asennus” on valmis ja aurinko laskenut, hyppäämme kelkan selkään ja lähdemme testaamaan valoa pimeälle reitille.

Suunnittelun lähtökohtana maksimaalinen jatkuva valoteho

Lumonite DX565-valaisinpään suunnittelun lähtökohtana on ollut mahdollisimman suuri jatkuva teho sekä sitä varten tarvittava maksimaalinen jäähdytysteho.

Valaisimen runko on koneistettu yhdestä T6061-alumiinikappaleesta, jolla on varmistettu paras mahdollinen lämmönluovutuskyky. Lisäksi edistyksellinen lämmönhallintaelektroniikka tarkkailee valaisimen lämpötilaa jatkuvasti pitäen valotehon mahdollisimman korkeana kaikissa olosuhteissa.

Hyvin näkyy – ja pitkälle!
Malli otsalamppuna.
Valo kypärään kiinnitettynä.
Valo kelkan konepeltiin kiinnitettynä.
LUMONITE Leader (DX6500)
Malli kypärävalona.

Leveä ja kirkas valokeila kaivaa esiin maaston muodot säkkipimeästä luonnosta ✨

Valokeila on erittäin leveä, ja lampun keskelle reunojaan kirkkaammin valaistu pääkeila kantaa peräti 388 metrin päähän. Tiheä tunturikoivikko aukeaa eteemme oksantarkkana ja jopa niin kirkkaana, että tehoa voidaan hetkellisesti ruuvata alaspäin.

— On helppo todeta, että malli toimii kiinteää kelkkavaloa monipuolisemmin, sillä säädettävän valon saa aina käännettyä katseen suuntaisesti, kiinnitti sen sitten kypärään tai kojelautaan.

Alla olevassa kuvassa testasimme valoa nimenomaan kypärään kiinnitettynä. Kuten kuvasta myös näkyy, valaisimen luoma hajavalo aukeaa yli 180° valokeilaksi tarjoten kuljettajalle laajan, valaistun näkökentän.

Kuvassa käytössä oleva DX6500-valaisinpää työntää ilmoille jopa 6838 laboratorissa mitattua lumenia.

Valitse kestävät akut tai maksimaalinen virta ⚡

Alkuperäisillä LUMONITE® Slimcore 100 -akuilla varustettu setti tarjoaa maksimi-valotehon jopa kahden tunnin ajaksi. Lisävarusteena myytävän ja tilaamamme 12V-muuntajan avulla virta voidaan ottaa suoraan ajoneuvosta, oli käytössäsi sitten kelkka tai vaikka mönkijä.

Lisäksi valoa voidaan valmistajan mukaan käyttää myös endurossa ja motocrossissa sekä maasto- tai alamäkipyöräilyssä.

Kuten Valostore itse toteaa:

"Tämä Monsterilampuksikin kutsuttu valaisin on luotu tilanteisiin, joissa vaaditaan absoluuttisesti maksimaalista suorituskykyä eli maksimaalista valon voimaa."

kypärävalo muuntaja
Lumonite DX-valaisimiin sopiva 12V-muuntaja mahdollistaa kiinteän asennuksen niin moottorikelkaan kuin mönkijään. Malli on saatavilla joko akkukäyttöisenä tai muuntajalla varustettuna, jolloin virta voidaan ottaa suoraan kelkasta.

Meidän valintamme

Yhden valaisimen setti (6838 lumen) muuntajalla:

  • 1 kpl Lumonite DX6500 valaisinpää GoPro-adapterilla
  • 1 kpl Lumonite muuntaja, 12-17V
  • 1 kpl Purelux Rocker Switch -katkaisija
  • 1 kpl Lumonite DXE Jatkojohto, 50 cm
  • 1 kpl Lumonite DXE Jatkojohto, 120 cm
  • 1 kpl Lumonite DX-kypäräkiinnike, 360°, GoPro yhteensopiva
  • 2 kpl Kaapelikiinnike 5 mm
  • 1 kpl säilytyslaukku

Tutustu tuotteeseen →
LUMONITE Leader (DX6500)
LUMONITE Leader (DX6500) toimii niin otsalamppuna kuin moottorikelkan kojelaudassa.

Älä jää pulaan virran ehtyessä 🪫

5/⭐⭐⭐⭐⭐

Toinen valaisinpään edistyksellisistä ominaisuuksista liittyy akun kestoon, sillä sitä ei pakoteta tyhjäksi täydellä valoteholla. Valoteho himmenee asteittain, minkä ansiosta käyttöaika pitenee.

Vielä senkin jälkeen, kun virallinen paloaika on loppunut, valoa voi käyttää pienellä n. 250 lumenin teholla yli puolen tunnin ajan. Tämä valaisin ei siis jätä sinua pimeään metsään tyhjän akun kanssa!

— Kaiken kaikkiaan DX6500 on erinomainen valinta, kun etsit korkealaatuista ja valotehokasta ajovaloa erinomaisella suorituskyvyllä ja kestävyydellä. Suosittelen ajovaloa kaikille, jotka haluavat parantaa ajoturvallisuuttaan ja nauttia selkeästä ja kirkkaasta valosta kaikissa olosuhteissa.

VALOSTORE on Pohjoismaiden suurin ja edullisin valokauppa

VALOSTOREn laajasta valikoimasta löydät auton lisävalot, työvalot, käsivalaisimet ja otsavalaisimet niin kotiin, harrastuksiin kuin vaativaan ammattikäyttöön.

Verkkokaupan lisäksi voit vierailla paikan päällä liikkeessä Oulun Limingantullissa. Myymälästä löytyy valovirran- ja kantamanmittaukseen soveltuva laitteisto, jonka avulla voit veloituksetta vertailla valaisimien tehoa, olit sitten hankkinut sen Valostorelta tai muualta.

Turvallisia talviretkiä!

ajovalo

Kun hankit varusteita sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUU-sivuston toimintaa.