Talviretkeilijän opas
Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.
Uutta vuoteen 2023
Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?
Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.
UUTISKIRJE
KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.
Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.
Listojen ystävänä olen jo vuosia käyttänyt kännykkään tallennettua pakkauslistaa. Itse käytän Microsoftin OneNote-sovellusta, jonka saa synkronoitua myös tietokoneeseen. On kätevää, kun reissun lähestyessä alkaa pakata listan mukaan ja ruksaa jo pakatut tavarat. Siten lähtöpäivänä näkee nopeasti, mitkä tavarat vielä puuttuvat (hammasharja, puhelimen laturi tms, minkä pakkaaminen jää vasta lähtöpäivään). Kännykän mentyä rikki sain vaivatta palautettua omat rakkaat listani uuteen puhelimeeni.
OneNote on muuten loistava työkalu! Käytän sitä monessa itsekin, mutta pakkauslistaa en olekaan sinne vielä tallentanut. Joten kiitos vinkistä, pitää ottaa tuplana talteen, jos puhelimelle joskus sattuu jotain (nyt oma lista on tosiaan vain puhelimessa).
Tuli mieleen tuosta vinkistäsi (liittyen lähtöpäivän varusteisiin) lentoemojen loistava vinkki muistaa ottaa hotellin tallelokerosta mukaan sinne taltioidut tavarat: kun tallelokeroon jättää edellisiltana toisen korkkarin, ei takuulla koskaan unohda tyhjentää lokeroa, yhdellä kengällä kun ei kukaan karkaa huoneesta edes kiireessä. Olen käyttänyt tuota tapaa itsekin omilla matkoillani. 🙂