Lappi kutsuu seikkailuun

Silmän kantamattomiin jatkuvat erämaat, tunturiylängöt, kirkkaat kalavedet ja upeat luonnon nähtävyydet kutsuvat kulkijaa. Lappi on täynnä toinen toistaan lumoavampia luontokohteita, joista on vaikea valita.

Onneksi kotimaassa voi ja kannattaa matkailla kaikkina vuodenaikoina, ja retkisuunnitelmia helpottaakseen alueita ja kohteita voi jakaa myös säiden mukaan: kokeile yhtä kohdetta keväällä, toista yöttömän yön aikaan, kolmatta syksyllä ja neljättä talvella.

Urho Kekkosen kansallispuisto

Laajoista kairoistaan tunnettua erämaista Urho Kekkosen kansallispuistoa samoilisi lopun ikäänsä. Sokostin huiputus yöttömän yön aikaa on ikimuistoinen kokemus, eikä Paratiisikurun loistoa usko todeksi siellä käymättä.

Lapin komein erämaaresort, Paratiisikuru.

Lappi - Paratiisikuru

Lemmenjoen kansallispuisto

Inarin helmi, Lemmenjoki, on Suomen kansallispuistoista suurin. Lemmenjoen kansallispuisto muodostuu vihannista jokilaaksoista sekä ympäröivistä tunturiaukeista, metsäerämaista ja suurista soista. Villistä erämaaluonnostaan tunnetun kansallispuiston reitit kohdistuvat suurimmilta osin Lemmenjokilaaksoon, jota pitkin pääsee puuveneen kyydissä suoran kulta-apajille puiston ytimeen.

Lemmenjoki on omiaan melontaa harrastaville retkeilijöille. Rauhallinen, ajoittain järvimäisiksi alueiksi laajeneva joki sopii virtauksensa puolesta myös aloittelijoille. Löydät kaikki Lemmenjoen reitit Luonton.fi-sivustolta.

Tiesitkö, että täältä löytyy kenties maailman ainoa erämaassa sijaitseva kirjasto?

 

Lemmenjoki Lappi

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Oma suosikkini Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tarjoaa upeita luontoelämyksiä lyhyemmillä ja pidemmillä vaelluspoluilla. Tutustu esimerkiksi Pyhäjoen kierrokseen, Taivalkeron huiputukseen ja vähän kauempana sijaitsevaan Äkäsmyllyyn.