Lappi – koe kauneimmat Lapin kohteet!

Lappi; silmänkantamattomiin jatkuvat erämaat, tunturiylängöt, kirkkaat kalavedet ja upeat luonnon nähtävyydet kutsuvat kulkijaa. Lappi on täynnä toinen toistaan lumoavampia luontokohteita, joissa voisi kierrellä koko ikänsä silti kaikkea koskaan kokematta.

Lappi on täynnä taikaa! Olen koonnut tähän artikkeliin omat suosikit sekä Lapin kauneimmat nähtävyydet, joista toivottavasti on iloa myös sinulle, retkeilit sitten minä vuodenaikana tahansa. Nimittäin, Suomen Lapin kohteet ovat taianomaisia niin kesällä kuin talvella upeasta ruskan loimotuksesta puhumattakaan.

Kotimaassa voi ja kannattaa siis ehdottomasti matkailla ympäri vuoden, ja retkisuunnitelmia helpottaakseen alueita ja kohteita voi jakaa Lapissa myös vuodenaikojen mukaan: kokeile yhtä kohdetta keväällä, toista yöttömän yön aikaan, kolmatta syksyllä ja neljättä talvella.

Lapin komein erämaaresort, Paratiisikuru.

Lappi - Paratiisikuru

Lapin helmi: Urho Kekkosen kansallispuisto

Laajoista kairoistaan tunnettua erämaista Urho Kekkosen kansallispuistoa samoilisi lopun ikäänsä. Sokostin huiputus yöttömän yön aikaa on ikimuistoinen kokemus, eikä Paratiisikurun loistoa usko todeksi siellä käymättä.

Lapin kullan kimallusta Lemmenjoen kansallispuisto

Lemmenjoki on Suomen kansallispuistoista suurin. Lemmenjoen kansallispuisto muodostuu vihannista jokilaaksoista sekä ympäröivistä tunturiaukeista, metsäerämaista ja suurista soista. Villistä erämaaluonnostaan tunnetun kansallispuiston reitit kohdistuvat suurimmilta osin Lemmenjokilaaksoon, jota pitkin pääsee puuveneen kyydissä suoran kulta-apajille puiston ytimeen.

Lemmenjoki on omiaan melontaa harrastaville retkeilijöille. Rauhallinen, ajoittain järvimäisiksi alueiksi laajeneva joki sopii virtauksensa puolesta myös aloittelijoille. Löydät kaikki Lemmenjoen reitit Luonton.fi-sivustolta.

Tiesitkö, että täältä löytyy kenties maailman ainoa erämaassa sijaitseva kirjasto?

 

Lemmenjoki Lappi

Lapin kohteet

Tutustu Pallas-Yllästunturin luontokohteisiin

Lue lisää

Hengitä Lapin puhtainta ilmaa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

Hengitä Suomen ja koko maailman puhtainta ilmaa Pallas-Yllästunturin kansallispuistoss! Oma suosikkini Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tarjoaa upeita luontoelämyksiä lyhyemmillä ja pidemmillä vaelluspoluilla. Tutustu esimerkiksi Pyhäjoen kierrokseen, Taivaskeron huiputukseen ja vähän kauempana sijaitsevaan Äkäsmyllyyn.