Talviretkeilijän opas
Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.
Uutta vuoteen 2023
Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?
Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.
UUTISKIRJE
KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.
Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.
Lofootit on kyllä kaunis paikka. Ehkä itse tulee suosittua hotellimajoitusta teltan sijaan, mutta kiva oli silti lukea hieman erilaistakin näkökulmaa Lofooteilla matkustamiseen. Vähän on jäänyt harmittamaan, kun viime kesänä osui vähän huonot ilmat, mutta siinähän minulla on hyvä syy lähteä ensi kesänä uudestaan Lofooteille!
Hotellimajoitus on ihan luksusta! Ja Lofoottien alueelta löytyy todella hienoja paikkoja, missä yöpyä puhtaissa lakanoissa. Ehkä minä pääsen testaamaan sitten niitä ensi kesänä. 🙂
[…] Lofoottien parhaat telttapaikat […]
Vuorovesien vaihtelusta ovat muutkin Lofooteilla reissanneet kertoneet. Hyvä tietää mistä saa lisätietoa reissussa. Tosi hieno blogi sinulla!
Kiitos Siiri. <3 Mukavaa joulua sinne ja onnistuneita retkiä Lofooteille vuonna 2021!
Kiitos hyvistä vinkeistä! Ajatuksissa on ollut lähteä ensi kesänä Lofooteille. Majoituksen suhteen hotelli houkuttelisi enemmän, mutta mielessä on käynyt myös muutaman yön viettäminen teltassa.
Ilo on minun puolellani! Lofooteilta löytyy myös hyviä hotelleja sekä rorbuen-majataloja, jotka ovat todella sympaattisia ja viihtyisiä. 🙂
Lofooteilla oltiin vajaa viikko viime kesänä. Upea paikka. Paljon jäi vielä tutkimatta. Joskus pitää reissu uusia.
Siellä ne Lofootit onneksi odottavat! 🙂
Oi että kun ihanasti pääsi fiilistelemään viime kesän Lofoottien reissua! 🙂 Emme telttailleet, olimme ihan henkilöauton ja leirintämökkien varassa ja kokemus oli huikea. Se luonto, maisemat ja tietysti valaat! Kävimme juurikin Arctic Whale Toursin ja Hannaleenan ja Laurin kyydissä kaksi päivää katselemassa miekkavalaita ja muita ihanuuksia, kaskelotit tosin pysyivät tällä kertaa piilosilla. Piti heti tuossa käydä lukemassa kirjoituksesi aiheesta, tässä linkki myös omaan artikkeliini valassafarikokemuksesta: http://www.kookospalmunalla.fi/norja/miekkavalaita-ryhavalaita-kaskelotteja-ikimuistoinen-valassafari-pohjois-norjassa/
Koko tämä matka jäi niin tärkeänä mieleen, että ensi vuonna uudelleen! Pohjois-Norja on upea! 🙂 Kauniita kuvia!
Kiitos kun jaat tietämystäsi ja hyviä vinkkejä moneen asiaan liittyen, niistä on kovasti iloa ja hyötyä monille meille.
Silmään sattui kuvateksti, mitä jäin miettimään:
“Vesterålenissa sijaitsevan Skipssandin hiekkarannan tuntumasta löytyy yksi Lofoottien parhaista ilmaisista telttapaikoista.”
Luetaanko Vesterålen osaksi Lofootteja?
Kiitos sinulle kommentista ja hyvästä kysymyksestä! Vesterålen ja Lofootit ovat samaa Nordlandin lääniä, eli periaatteessa kyllä mutta ei sitten kuitenkaan; Vesterålen koostuu Andøyn, Bøn, Hadselin, Sortlandin ja Øksnesin kunnista, kun taas Lofootit koostuu Vågan, Vestvågøyn, Flakstadin, Moskenesin, Værøyn ja Røstin kunnista. 🙂
[…] Telttapaikka löytyy helposti ja sesongilla vaikka majatalosta tai hotellista. […]