Kupoliteltta seisoo omilla jaloillaan

Millaisella maaperällä yleensä majoitut? Jos vastaat kovalla, suosittelen kupolitelttaa! Kupoliteltta tarvitsee vain tolpat pysyäkseen pystyssä, eli sitä ei tarvitse kiinnittää naruin maahan.

Tämän ominaisuuden vuoksi kupolimalliset

yhden ja kahden teltat soveltuu hyvin maastoon, jossa maakiilojen käyttö aiheuttaa pään raavintaa kallioisen tai muuten vaan kovan alustan johdosta. Niihin kun ei meinaa saada tökättyä kiiloja pystyyn.

Minulta löytyy Norjan vaelluksella hyväksi havaittu Marmot Vapor FP 2P eli kahden hengen kupoliteltta, jonka edeltäjää Tungstenia kannoimme Riston kanssa puoliksi. Suosittelen kuitenkin valitsemaan päivitetyn version eli Tungsten UL 3P -mallin, joka on mukavampi ja tilavampi majailla.

Toisin kuin useissa malleissa, tässä kupoliteltassa on suhteellisen tilavat absidit (jotka eivät kuitenkaan pärjää esimerkiksi Endurancelle). Marmot Vapor -kupoliteltan paino (2,5 kg) on hieman suuri omaan makuuni, mutta kun kantamuksen jakaa kahden kaveruksen kesken, eivät kilot tunnu enää missään.

 

teltta
Marmot Vaporin kupoliteltta on ollut oma suosikkini.

koiran kanssa retkeily
Useamman hengen kupoliteltat ovat myös ns. maisematelttoja, joissa absidi sijaitsee teltan molemmilla puolilla.

 

Lue lisää teltoista, telttamalleista ja teltan varustelusta täällä!

Kun hankit retkeilyvarusteita boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa.